Pagina's

zaterdag 30 november 2013

Roze wolk

Vanaf 11 november is dit blog steeds meer veranderd in een baby-blog. Met ieder blogberichtje lijkt het hier meer en meer roze te kleuren.. Dit blogbericht gaat er niet anders uitzien dan ook weer roze. Zoals beloofd heb ik foto's gemaakt van de zelfgemaakte cadeaus en kaarten die het kraambezoek en de postbode meebrachten. 



De twee gemutste popjes kreeg ze van mijn oude oma. Ze zijn gemaakt van twee spuugdoeken, twee luiers en een paar sokjes. Geinig cadeautje nietwaar? Het gehaakte slingertje is gemaakt door schoonzus, ze moest even doorhaken omdat de baby te vroeg gearriveerd was! Het middelste knuffeltje is met veel liefde gemaakt door mijn vriendin (van Journaal Rozendaal). Ik vind het een geweldig dingetje geworden en hoop dat dochterlief er ook dol op is (of juist niet dan blijft het knuffeltje mooi..). Het gehaakte knuffelpopje heeft een vriendin van mijn schoonzusje gemaakt. Het schilderijtje komt van mijn creatieve nicht die veel meer kan dan prachtig bloemschikken (te zien op CreaRoosje). Tot slot het kledinghangertje in rode versie, de blauwe/groene/gele pasten niet in het geheel, haakte mijn schoonmoeder. Het is leuk om zelfgemaakte spulletjes te krijgen, dubbel zo leuk omdat je weet dat ze met veel liefde speciaal voor het meisje gemaakt zijn.

Een ander creatief cadeau kwam van mijn drie schoonzusjes. Aangezien allebei de oma's een kraammand gaven hebben zij gezocht naar alternatieven. En een leuk alternatief is gevonden: een kraamtrein! Met een locomotief van luiers en wagonnetjes van mandjes is het een superleuk cadeau geworden, je zou bijna vergeten dat het om de inhoud gaat! 



Dankjewel jullie allemaal! 

woensdag 27 november 2013

Zij


Een week verder zijn we alweer! De dagen gaan snel, vooral nu man weer aan het werk is. Het lieve meisje vraagt alle aandacht. Zelfs als ze slaapt draait er veel om haar, vooral de wasmachine, die blijft door en voor haar draaien. Maar ik denk dat zelfs de wasmachine verliefd is. De scheve glimlachjes, het in bad of douche gaan en de gekke bekken tijdens het wakker worden, allemaal geniaal. Mama wordt ook blij als ze zo vriendelijk is om te poseren met een zelfgemaakte (iets te krappe) haarband. Het bandje is gemaakt met wat roze elastisch kant van de action, wat mintgroen kant wat ik nog had liggen en een ouderwetse knoop uit mijn knopenbak van de ruilwinkel. Zo hoef ik niet met haar handen in het haar te zitten maar kan ik lekker even handwerken, ook al is het zo een vlot tien minuten projectje. Nu nog wachten op wat meer haren en een versie maken die wel past.

woensdag 20 november 2013

Kraamkoek


Geen beschuit met muizen voor de gasten als het aan man ligt. Dus daarom had ik de afgelopen weken al gezocht naar alternatieven. Maar meisje kwam te vroeg dus niet uitgebreid de tijd voor cupcakes met een leuk marsepein vormpje erop, zelfgebakken koekjes met de naam in chocolade of roze bonbons.. Gelukkig zijn er altijd versies die minder veel tijd kosten en toch leuk eruit zien. De kraamverzorgster maakte de soesjes met glazuur en muisjes. Handig aangezien je ze maakt, terug in de vriezer doet en het benodigde aantal er voor die dag uithaalt. Een gast die de kleine kwam bewonderen nam de cupjes met hagel mee. Zelf pakte ik een gasaansteker, vlamde ik wat op een negerzoen en strooide met roze suikertjes. Op het schaaltje bij de andere zaken is het een vrolijk geheel toch? 

Van mijn tante kreeg ik van de echte bakker flikken van pure chocolade met muisjes. En excuses maar de visite mag hier alleen naar kijken.. Mama eet ze allemaal op!  

dinsdag 19 november 2013

Warm



In dit korte blog een 'ode' aan mijn man. Deze tweede kraamweek heeft hij vakantie en hebben we een week met z'n drietjes. Het komt erop neer dat het werk wat de kraamverzorgster doet nu bij hem terecht komt. Bovendien zijn er nog allerlei zaken die daar nog bovenop komen zoals de boodschappen (en achteraf heb je nog heel veel nodig, vooral nu ze 1,5 week eerder kwam!). Daarnaast voel ik me af en toe echt een zeurtje. Hij komt opdraven als ik iets niet kan, gaat 's nachts het bed uit voor vieze poepluiers en zorgt voor me als 'little miss sunshine' aan het drinken is bij mama. Vannacht belde hij kordaat de verloskundige die daarna langskwam en vanochtend vroeg was hij alweer op weg naar de dienstdoende huisarts (zoals de verloskundige al dacht heb ik helaas blaasontsteking). Maar na een nacht als deze blijft man lief en attent. Naast een heleboel verplichte boodschappen kwam hij thuis met een doddige hittepit, helemaal lief en ook nog eens heel fijn! Om lange verhalen heel kort te maken: mijn man is de allerliefste. Punt.

maandag 18 november 2013

Zelfmaak-tijd

 

Alweer een week geleden werd ons kleintje geboren. De afgelopen week was een erg leuke, mooie en fijne week. Maar ik ga er niet om liegen dat het aan de andere kant ook ontzettend zwaar is. Iets wat niet zo vaak openlijk gezegd wordt, dus bij deze, en iets wat veel mensen snel schijnen te vergeten. Volgens de lieve kraamzuster moet ik echt aan mezelf denken en grenzen stellen. Daarom vond ik vandaag ergens even de tijd om wat spulletjes uit de kast te trekken. Voor een vriendin had ik een kleinigheidje gekocht wat ik leuk ingepakt heb. Geboorte-inpakpapier in de recycle, wat washi-tape, een paar geponste papiervormen en een stempel. Heerlijk om even wat te knutselen en er hopelijk ook nog iemand blij mee te maken! 

Binnenkort hier hopelijk meer creatief nieuws. Er zijn heel wat mensen die ervoor gezorgd hebben dat er lieve, zelfgemaakte spulletjes op ons adres terecht gekomen zijn. Daar zitten heel wat creatieve dingen tussen die ik graag aan jullie wil laten zien. Heerlijk al die presentjes!  

donderdag 14 november 2013

Ons kleine kadootje



Maandagochtend om 7.58 is ons dochtertje geboren! Anderhalve week te vroeg maar met 3380gram en 50cm een heerlijke baby. Jullie begrijpen dat we ontzettend blij zijn met haar en volop genieten van het papa en mama zijn (slapen doen we later wel..). Als het een beetje stil blijft hier op dit blog dan weten jullie waarom..

zaterdag 9 november 2013

Fleurige post


Gisteren en vandaag zijn de zaadjes de deur uit gegaan! Dat ik er de tijd voor genomen heb is vast niet erg aangezien het voorjaar nog een tijdje duurt.. Hopelijk zijn de ontvangers blij met de pakketjes, ik ben heel benieuwd!

vrijdag 8 november 2013

Aan-koop-jes


Het was alweer een tijdje geleden dus ging ik weer eens naar de ruilwinkel. De laatste tijd kwam het nogal eens voor dat ik met lege handen naar huis ging. Gelukkig was het vandaag anders en verdwenen er een paar aardigheidjes in mijn fietstas. Een vaasje van, hoe kan het anders wit keramiek, wat ik niet kon laten staan. Een dymo tang die het nog prima doet. Handig want dan hoef ik niet steeds van rolletje te wisselen als ik een andere kleur wil! Wat papierklemmetjes die ik gewoon grappig vond en ik kon me herinneren dat ik er 'iets leuks' mee gezien had. Geen idee maar ze zullen ooit wel gebruikt worden. Volgens man zijn de boekjes waarmee ik thuis kwam echt jeugdsentiment. Ik werd gewoon vrolijk van de boekjes met daarop een olijk, roodharig bakkertje. Alhoewel het (voor)lezen nog een tijdje zal duren staan ze in ieder geval leuk op de nieuwe boekenplankjes!

woensdag 6 november 2013

Vrouwen vernig u!




Afgelopen dagen bezig geweest voor de baby en de vereniging. Op de komst van de baby zijn we een heel eind voorbereid. Tassen voor het ziekenhuis staan klaar, kamertje is zo goed als 'aangekleed' en ikzelf heb steeds meer last van allerlei pijntjes zodat ik er ook wel klaar voor ben. De andere bezigheden waren voornamelijk voor de start van een vrouwenvereniging. Heel fijn om een soort bezigheidstherapie te hebben tijdens deze regenachtige dagen.. 

Sinds kort hebben we een heuse 'vrouwenvereniging' van onze kerkelijke gemeente. Het leuke is dat, ondanks het stoffige imago, er animo is van jong tot oud. Aangezien o.a. schoonzus en ikzelf gestart zijn van brainstorm tot daadwerkelijke eerste avond zijn we nu gebombardeerd tot twee van de vijf bestuursleden. Iets waar veel vrouwen vriendelijk voor bedankt hebben maar wat ik reuze graag doe! Leuke dingen organiseren, beetje alles aan elkaar praten en het contact met de mensen. Kortom, ik ben helemaal in mijn element.

Voor de invulling van de avonden hadden we de per enquête om ideeën gevraagd. Er werd zoveel aangedragen dat we de onderwerpen verdeelden in vier categorieën. De onderwerpen werden per categorie gepresenteerd zodat de leden konden stemmen waar hun voorkeur ligt. Met de presentatie van de categorie 'creatief' was ik het meest blij. De memoboarden die ik lang geleden alweer maakte kwamen tevoorschijn, met nog veel meer andere maaksels van toen. Samen met nog wat nieuwe maaksels en het gebruik van mijn nieuwe Dymo-tape uit Frankrijk werd het een vrolijk geheel. Zo vrolijk dat ik van veel mensen te horen kreeg dat het lastig te kiezen was uit de tien onderwerpen. Tja, creatief bezig zijn is gewoon heel leuk. Bovendien hebben heel veel mensen er last van dat er zoveel leuke creatieve bezigheden zijn!   

zaterdag 2 november 2013

Babyshower!

 

Gistermiddag plaatste ik een blog vol lof over het krijgen van cadeautjes en hoe leuk dat is. Het heeft zo moeten zijn want er stond me toch nog een verrassing te wachten die middag! Het mooiste is wel dat man wekenlang zijn mond heeft gehouden en ik niets, maar dan ook totaal niets, in de gaten had. 

Man kwam gelukkig iets eerder naar huis want voor het eerst voelde ik me echt een beetje verveeld (het wordt ook behoorlijk wat op het eind van de dag voel ik nu wel..). Om het aangename met het nuttige te verenigen gelijk man gebruikt als sjouwer voor de boodschappen. Even langs mijn ouders om nieuwe aardappelen want we zouden heel ongezond maar wel lekker verse friet met kroket gaan eten. Met die gedachte stap ik uit de auto (druk op de parkeerplaats!) en loop ik naar huis (vlak langs de herkenbare auto van mijn vriendin..).

Thuisgekomen snap ik er helemaal niks van. De rolgordijnen zijn dicht, er brand veel licht en ik denk een kaarsje te zien. "Heb jij dat gedaan?" vraag ik aan man. "Ja, toen we weggingen heb ik het snel even dichtgedaan.". Maar wat wel heel erg raar is dat de achterdeur open is! Een beetje in shock stap ik naar binnen omdat ik begrijp dat er meer aan de hand is. En daar komen mijn vriendinnetjes vanachter het hoekje vandaan: verrassing! 

Een ontzettend leuke avond gehad met (zelfgemaakt) lekkers, taart, cadeautjes voor de baby en natuurlijk onwijs veel gezelligheid. Wat heb ik toch een stel lieve vriendinnetjes om me heen!

 

vrijdag 1 november 2013

Bakje leut!


Nieuwe aanwinsten die goed van pas komen! Als dank voor het klant worden bij de groothandel Sligro krijgt iedereen een isoleerkan. Na het inschrijven op de nieuwsbrief ontvang ik een waardebon voor een paar dubbelwandige espressoglaasjes. Tijdens het winkelen, ze hebben daar erg lekker pistache-ijs wat ik in een supermarkt nog niet ben tegengekomen, kom ik taartonderleggertjes tegen. Ideaal bij het maken van kaarten, het opleuken van kadootjes of omdat ze zo leuk op de foto staan. Als dan de postbode nog een probeerverpakking gemalen DE-koffie door de bus gooit is het plaatje compleet. Had ik al verteld hoe dol ik op cadeautjes ben..?