Pagina's

zaterdag 29 november 2014

Bezoek


Pepernoten, thee en knuffels: de decembermaand zit er vol mee. Deze knuffel is na het theedrinken afgemaakt. Inmiddels zijn er drie knuffels gemaakt door dochters en wat hulp van mama's. Ook zijn er twee kussens gemaakt want 'daar kun je ook mee knuffelen toch?'. Nog twee knuffels die een klein beetje aandacht en garen nodig hebben voordat ze ook kunnen stralen.
 
Vanmiddag met enkele kids naar de Gamma geweest om hout, scharnieren en schroeven. Als de handige papa's samen met hun slimme zonen volgende week hun krachten bundelen kan er zomaar opeens een poppenkast staan! Onze 14-jarige verhalenschrijfster is inmiddels druk bezig met het bedenken van allerlei verhalen, we hebben al heel wat scenario’s voorbij horen komen.. Dus hopelijk binnen enkele weken onze eerste try-out voorstelling van het knuffel-theater!

vrijdag 28 november 2014

Baby boy


Er is een jongetje geboren! In onze omgeving lijkt er een heuse boy-boom aan de gang, overal jongetjes. Dus blijf ik vrolijk doorgaan met het maken van jongetjeskaartjes, niks leukers dan baby-kaartjes vind ik zelf. Het gezin waar ik vaak kom op het azc heeft een zoontje en broertje erbij. Pap, mam en de twee zussen zijn zo trots. Gelukkig is alles goed gegaan en zijn ze terug uit het ziekenhuis. Vanmiddag tijdens het boodschappen doen kwam ik de papa tegen met hele (kleine) glimmende ogen, beetje weinig slaap maar voor de rest was alles goed. Morgenmiddag eerst op kraambezoek om het kleintje te bewonderen!

zaterdag 22 november 2014

Krijgen is leuk..


..geven nog leuker! Dat moet degene die de reclame sorteert en uitdeelt ook gedacht hebben. Redelijk vrijpostig (woordspeling, zien jullie het?) om op deze manier je mening op te dringen maar ach ik kan het nog wel hebben op deze zaterdagmiddag. Je zou het een drukke en enerverende week kunnen noemen met een heleboel uitschieters, zowel negatief als positief. Dus als jullie het me niet kwalijk nemen ga ik nog ever verder met het laatste restje energie. Voor iedereen met dezelfde 'prettig weekend'-perikelen zit: succes!

donderdag 13 november 2014

Roze najaar


Hier kleurt de herfst niet oranje of bruin maar zijn we in roze en mintgroen aan het najaren. De slingers hangen er zo gezellig bij dat ze nog heel even mogen blijven. Hierboven de slinger die ik voor haar feestje maakte, de zoveelste Pinterest vondst. Heel eenvoudig foto's uitvergroten tot ongeveer dezelfde grootte, printen in grijstinten, uitknippen en pimpen. Voor de stevigheid en om ze voor hopelijk nog meer verjaardagen te kunnen gebruiken plakte ik ze op kaartkarton. Op de kreadoe waar ik afgelopen zaterdag heen was met schoonmams, schoonzus en nichtje kocht ik de knalroze en mintgroene papier pompons. Met wat roze crêpepapier maakte ik er nog twee bij. Heerlijk toch? De kamer fleurt er helemaal van op. Ik ben begin december jarig, zou ik het kunnen laten hangen..?

woensdag 12 november 2014

11 11 14


1 jaar! Gisteren een klein feestje voor het kind wat 'groot' wordt. Papa maakte een boog voor haar stoel, mama maakte een fotoslinger en oma maakte een verantwoorde banaan-braam kwarktaart waarvan ze kon mee-eten. Ze werd door iedereen geknuffeld, haar paar maanden jongere vriendje kwam op het feestje en ze kon spelen met al haar nieuwe cadeaus. Ze kreeg zelfs een hond voor haar verjaardag uit Rotterdam. Ook kwam van alle kanten post, zo maakte mijn vriendin echt zo een mooie kaart. Je kunt het zien op Journaal Rozendaal. Een geslaagde verjaardag kun je wel zeggen!  

(Het wordt alleen maar drukker de komende tijd dus ik ben bang dat de blogfrequentie niet omhoog gaat, sorry daarvoor..!)

dinsdag 4 november 2014

Ieja deja -poef-


Denk maar zo: als het hier heel stil is gebeurd er 'daar' vast een hele hoop. Thuis gaan de dagen enorm hard nu er op kindlief een turboknop zit. Turbo richting de vensterbank, turbo richting de openstaande gangdeur, turbosnel de trap op -schrik!-. Het werk wisselt elkaar ook snel af tussen azc en kookworkshop. En als je dan ook het huishouden nog wat bijhoudt, wat meer aandacht geeft aan het eten (per week 2 dagen vega, liefst 1x vis en maximaal 1x iets met/uit een pakje) en natuurlijk je sociale leven wat ruimte geeft dan blijft er qua blogtijd weinig over..


Dan hadden we nog de buy-nothing-new maand, er is flink wat de deur uit gegaan deze maand, heerlijk! Zelfs afgelopen week ben ik nog met drie grote tassen richting de ruilwinkel gegaan en voorlopig blijf ik nog wel even doorgaan met opruimen, hergebruiken en weggeven. Steeds meer kom ik erachter dat je heus niet alles nodig hebt of hoeft te bewaren voor 'ooit'. Zo heb ik bijvoorbeeld ook wel 3 kratten oud-papier verzameld met van alles en nog wat. Het belangrijkste van het hele gebeuren was nog wel het makkelijkst: een hele maand niks kopen. Het is fijn om er niet over na te hoeven denken wat je nog 'moet' kopen en je houdt winkeltijd over voor andere zaken.

Dus 'Ja, meneer ik ben er nog' gaat wel degelijk op! En om het aan jullie te laten zien dat er wel wat gebeurd de foto's van de cake van vanavond als bewijs. De zoete schaal is meegegaan naar de vrouwenvereniging. Hopelijk kan ik morgen wat foto's maken van mijn creatie want met mijn nicht van crea-roosje en haar dochter gingen we bloemschikken! Erg gezellig en thuis kunnen we er ook nog een poos van genieten.