Pagina's

vrijdag 28 augustus 2015

Row, row, row your boat


De kaart die ik eergisteren maakte staat op de foto. Op het blog van Lift Challenge is bij wedstrijd nr. 90 de eis om een kaart in een ander model te maken. Dus niet de standaard vierkante of rechthoekige kaart. Na diverse vormen te schetsen en te snijden ben ik op een bootje gekomen. De meningen over de kaart zijn erg verdeeld en ikzelf vind het soms leuk en soms te voor de hand liggend. 

Om te laten zien dat het echt een kaartje is wat kan staan en beschreven kan worden hieronder nog een 'inkijkje'. Het duurde even voordat ik een beetje fijne kleuren en de juiste verhoudingen had dus liggen er nu drie bootjes die verstuurd kunnen worden en twee bootjes werden verscheept naar de prullenbak. Trial and error, je leert er een hoop van. Op het blog stonden een aantal cirkelkaarten en andere vormen, dat wil ik ook nog eens proberen. Erg leuk om na te denken en te werken met het idee van 'een ander model'. 


Row, row row your boat,
Gently down the stream.
Merrily, merrily, merrily, merrily,
Life is but a dream.

donderdag 27 augustus 2015

Instant blij-maker



Blij-makers zijn leuk om te krijgen, daar is vast iedereen het mee eens. Nog leuker is het om na een aantal vervelende dagen een blij-maak-pakje te ontvangen. Wat een cadeau! Een aantal dagen geleden was ik gemaild door Williene, bekend van het blog en de kookboeken van Smakelijck, dat ik een van de twee winnaars was van de Malsovit actie. Doordat ik er met mijn hoofd niet helemaal meer bij ben was ik het totaal alweer vergeten. Vanmiddag tijdens de lunch die toevallig E-nummer/suiker/zooi-vrij was (havermoutpannekoekjes met fruit) komt de postbode met een pakje. Je begrijpt wel dat ik zojuist als een dolblij kind het doosje opengemaakt heb en alles trots heb uitgestald op tafel. Twee pakken muesli en een ontbijtsetje van bamboe. Is het niet leuk? Williene, je hebt me erg blij gemaakt dankjewel! 

In het pakket zitten ook twee kleine zakjes muesli waarvan ik vind dat ze uitnodigen om weg te geven. Je moet je geluk altijd delen hè, dan voelt (en smaakt) het beter. Dus iemand interesse in een gezond ontbijtje zonder gekke toevoegingen en wel met een flinke portie vezels en voedingsstoffen? Laat het me voor 4 september even weten via reactie of mail. Ik ben in ieder geval erg benieuwd hoe het smaakt! 

Toegeven, het pakje werkt ook wel motiverend. Energiepijl is erg laag, pijn erg hoog dus ik lig erg veel op bed. Het lukt me het best om mijn gedachten te verzetten met het maken van kaartjes of het eindeloos voorlezen en liedjes zingen als dochter niet bij een van de oppasoma's is. Had ik al vermeld dat ik dolgelukkig ben met de beste man en twee mama's? Afijn, ik krijg nu weer zin om iets te gaan doen. Gisteren een kaartje gemaakt voor de nieuwe Lift Challenge, de foto's waren afgrijselijk en ik weet ook niet zeker of ik tevreden ben. Dus wie weet vanmiddag nieuwe ronde, nieuwe kansen. Blijven ademen, blijven lachen en zingen in de regen! 

zaterdag 22 augustus 2015

Dierlijk


Op het blog van Cards en Scrap Challenge is er een uitdaging om met dierenprint aan de slag te gaan. Zoals jullie zien kon ik er de lol wel van inzien. Het papier uit het Flow Book for Paper Lovers was het enige in mijn kast wat voldeed aan dierenprint. Geen idee van welk dier het printje precies is maar ik ga er van uit dat het net zoiets is als met die blauwe klaprozen.. Dus twee monstertjes voor het blog van Cards en Scrap! Nu ga ik sinaasappels uitpersen voor het kleine monster op twee pootjes wat hier rondloopt en voor zover dat gaat genieten voor de rest van deze warme zaterdag. Grrr, have fun in the sun!  

vrijdag 21 augustus 2015

Poppies, red or blue?




Het werd weer eens tijd om mee te doen aan een challenge. Op het blog van CAS on Sunday staat een uitdaging met vellum, een mooie gelegenheid. Vellum doet me denken aan 'vroeger' toen pergomano helemaal hip was. Kent iemand dit nog? Ik vond het altijd mooi om te zien maar ook wel een beetje raar zoveel werk voor een klein plaatje. Dit terwijl ik nu soms heel veel tijd in een klein project kan steken. Gelukkig was deze uitdaging CAS wat staat voor Clean And Simple. Dus geen poespas en een mooi, simpel kaartje. 

Hopelijk is dit gelukt met het maken van deze twee kaarten. De stempel en de eyelets zijn enkele van de nieuwe aanwinsten van een tijdje geleden in Dordrecht. Op de middelste foto's kun je zien wat het vellum doet met de stempel die op het papier eronder gestempeld is, het maakt de boel net een beetje zachter. Zelf vind ik de rode variant het best gelukt, in de tweede kaart vind ik het blauw wat overheersen. En wat is jullie mening? 

Wisten jullie trouwens dat er ook blauwe poppies ofwel klaprozen zijn? Ik dacht dat ik gewoon genoten had van wat creatieve vrijheid en fantasie maar ze zijn er echt. Weer wat geleerd vandaag, toch? Als jullie me nu willen excuseren ga ik nog even in de schaduw zitten met mijn voeten in een bak water. Mini-mevrouw vermaakt zich ook al een uur met een halve emmer water en dat ziet er met deze temperatuur erg aanlokkelijk uit. Geniet van het weer en van het komende weekend!  

dinsdag 18 augustus 2015

Zoek de gelijkenissen



Hoe rustiger ik het hier moet doen, veel pijn gehad afgelopen dagen, hoe drukker de kaartjes worden! Ik neem aan dat het herkenbaar is dat je er lekker vrolijk van wordt om af en toe eens lekker gek te doen met allerlei materialen. Ik had beloofd jullie snel creaties te laten zien met nieuwe aankopen die ik laatst kocht. Maar ik zal het jullie nog erger vertellen. De 'hartelijk gefeliciteerd' snijmal heb ik enkele maanden geleden zelfs al gekocht en sindsdien nog niet gebruikt. Zelf vind ik de tweede kaart helemaal leuk waarbij de letters uit hobby-foam zijn gestanst, net als het bloemetje. Vanochtend de blauwe kaart met cadeautjes bij mijn nichtje gegeven die alweer 10 is geworden, hopelijk wordt ze er ook vrolijk van!  

maandag 17 augustus 2015

Sapperdeflap


Het fijnst aan de zomer vind ik de grote overdaad aan fruit. Hier in huis is altijd wel iets van fruit te vinden, meestal standaard wat bananen, appels en kiwi's. Maar in de zomer is de collectie heel wat groter met druiven, nectarines, meloenen, aardbeien, bessen en sinds kort ook weer bramen. Aangezien man en dochter hun neus optrekken bij bramen verpakte ik ze in bladerdeeg. Het recept is vlot gemaakt en is weer eens wat anders. Hier de samenvoeging van twee recepten waardoor ze als hierboven uit de oven kwamen.  

Bramenflap (6 stuks)
6 vierkante stukken bladerdeeg
klein schaaltje bramen 
grote lepel crème fraîche of blanke roomkaas
schil van ene halve sinaasappel
klein beetje melk
zakje vanillesuiker 
kristalsuiker 

Oven voorverwarmen op 220 graden (hetelucht 210/200). Sinaasappelschil mengen met room en vanillesuiker (eventueel meer suiker naar smaak bij zure bramen). Roommengsel uitsmeren over 6 helften van bladerdeeg. Bramen hierop leggen, zorg ervoor dat de andere helft bladerdeeg eroverheen kan.. Randjes bestrijken met melk en dichtmaken met een vork. Bovenkant van de flap bestrijken met rest van de melk en bestrooien met suiker. Inkepingen maken met een mes (je hoeft nog niks te zien, de inkeping gaat tijdens het bakken openstaan!). In 20 minuten de flappen afbakken in de oven. Afkoelen en opeten zou ik zeggen, enjoy! 

zaterdag 8 augustus 2015

Midden in Zeeland


Op het strand van Kats vierden we gisteren een klein feestje (6 jaar getrouwd). Dochter vind het prachtig op het strand en eenmaal over de slik-angst heen gaan alle remmen los. Compleet onder de stinkende blubber, daar kan ook nog wel een emmertje zand tegenaan. 


Op deze zonnige zaterdag waren we al vroeg midden in Zeeland te vinden. Op vliegveld Midden Zeeland waren de er luchtvaartdagen, we gingen erheen speciaal voor dochter die sinds ons retourtje Schiphol - Kos gek is van vliegtuigen. Er waren vooral veel oude dingen te zien, van gedreven handen die babbelaars maken tot een oude Antonov 2 waar ook mee gevlogen kon worden.


Naar verloop van tijd werd het drukker en warmer. Steeds meer bezoekers, piloten, standhouders en vliegtuigen kwamen op het kleine vliegveld af. Er werd gelopen, gevlogen, gesprongen en getaxied zoals jullie zien. Zeeland 'Airport' heeft het allemaal, we hebben een gezellige ochtend gehad! 

vrijdag 7 augustus 2015

Kers op de taart


Gisteren op een bloedje-hete zolder met ietwat moeite een kaartje gemaakt. Het werd een gefeliciteerd kaartje met de Creatable Cupcakes van Marianne. Afgelopen woensdag liep ik werd ik door de Pipoos in Dordrecht gereden door mijn vriendin Journaal Rozendaal (bedankt voor de gezelligheid en het duwen :). We zagen een soortgelijke vorm en ik had het erover dat ik de cupcakes amper gebruik. Dus bij deze heb ik de vorm een keer gebruikt. Eigenlijk bevalt het wel, het is een figuurtje wat je voor zoveel verschillende leeftijden kan gebruiken. Dus eigenlijk had ik al die nieuwe spullen helemaal niet hoeven kopen bij de Pipoos, ik heb nog zoveel 'ouds' om te ontdekken.. Wie weet kan ik binnenkort het oude en nieuwe combineren en zo de nieuw gekochte spullen laten zien. 

donderdag 6 augustus 2015

Pimp my dress


Een paar centimeter flockfolie en een knoopje doen wonderen, vinden jullie niet? Het jurkje van de Hema kocht ik, heerlijk en hoe kan het ook anders, in de sale. Makkelijk jurkje, vrolijk kleurtje maar een klein beetje saai. Dus iets meer geel erbij! Het strijkvelours ging door de Sizzix, strijkbout eroverheen en knoopje erop vastgemaakt. Nu nog een lief, blond meisje erin die alweer zo groot wordt dat ze maat 92 past en het zomergevoel is compleet. Ik hou van dit soort korte projectjes die een snel en vrolijk resultaat opleveren! 

maandag 3 augustus 2015

Meeleven




Sinds lange tijd weer enkele kaartjes gemaakt. Het zijn een aantal condoleance- of sterkte kaartjes. Ik heb niet veel stempels of vormen voor in de Cuttlebug / Sizzix die toepasselijk zijn dus het was even zoeken. Uiteindelijk is het gelukt en ik heb ook nog wat ideeën voor de volgende kaarten. Wie weet over een tijdje weer wat kaartjes..