Bramenflap (6 stuks)
6 vierkante stukken bladerdeeg
klein schaaltje bramen
grote lepel crème fraîche of blanke roomkaas
schil van ene halve sinaasappel
klein beetje melk
zakje vanillesuiker
kristalsuiker
Oven voorverwarmen op 220 graden (hetelucht 210/200). Sinaasappelschil mengen met room en vanillesuiker (eventueel meer suiker naar smaak bij zure bramen). Roommengsel uitsmeren over 6 helften van bladerdeeg. Bramen hierop leggen, zorg ervoor dat de andere helft bladerdeeg eroverheen kan.. Randjes bestrijken met melk en dichtmaken met een vork. Bovenkant van de flap bestrijken met rest van de melk en bestrooien met suiker. Inkepingen maken met een mes (je hoeft nog niks te zien, de inkeping gaat tijdens het bakken openstaan!). In 20 minuten de flappen afbakken in de oven. Afkoelen en opeten zou ik zeggen, enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten