Pagina's

zaterdag 22 oktober 2011

Vrolijke paddo's

.....wat heb je te koop?
Voor degene die het nog niet wisten: het is herfst! Bij herfst horen boswandelingen, blaadjes, kastanjes en paddenstoelen. Als we niet letten op de teenslippers die de kinderen dragen is het ook herfst op het azc in Goes. Zo gingen we vorige week naar het bos waar we een enorme tas bladeren verzamelden. Op een rol behang hebben we een meterslang bos getekend en helemaal vol geplakt (met bladeren, eikels en takken).

Geel, groen en een beetje blauw met witte viltjes
Vandaag is het paddenstoelendag. Een simpel houten doosje wordt omgetoverd tot een paddenstoel. De grote klodders verf poetsen de 'joeffen' (= juffen) een beetje weg zodat ze goed kunnen drogen. Dat twee juffen tegen de verf blazen is wel raar. Maar het gaat juist heel goed droog dus blazen met z'n allen!
Geduld, wachten en rust zijn moeilijke Nederlandse woorden. Daavoor zijn er manden met viltstiften en een boekje met opdrachten. Een kleurplaat, een schrijfoefening, een punten-verbind-puzzel en een cijferoefening.

Kleurrijke herfst
Ondanks de harde wind buiten wordt het binnen steeds tropischer. Wie zegt dat een paddenstoel niet blauw met rood kan zijn? Of groen, geel en roze? Als alles droog is worden de stippen erop geplakt, dat maakt de paddenstoelen helemaal af. Nu kan iedereen een eigen paddenstoeldoosje meenemen om (herfst)schatten in te stoppen.Het werk bij de Vrolijkheid is mijn wekelijkse portie gelukshormoon of geluksdrug. Het kost een flinke dosis energie maar het is zo leuk en oh-zo verslavend. En mijn Vrolijkheid-verslaving... die staat met stip op 1!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten