Pagina's

dinsdag 7 oktober 2014

De aap uit de mouw

 
De 7e dag alweer van de Buy Nothing New maand. Vooralsnog gaat het goed maar dat heeft een aantal oorzaken. Voor Noa heb ik een uitzondering gemaakt. Ik kan diverse smoezen vertellen als 'ik kan (nog) geen kleding naaien' of 'het aanbod in 2e hands vind ik niks' of 'voor ons eerste kindje is shoppen nog veel te leuk'. Maar ik heb besloten dat het voornamelijk om mijn zooi en mijn aankopen gaat die aangepakt moeten worden. En dat lukt aardig aangezien ik sinds zaterdag flinke griep heb.. Dus ik doe alleen de noodzakelijke dingen en blijf lekker binnen (vooral als het zo flink regent en waait!).

Dat er wel schot in de zaak komt merk ik wel. Het is net even die stok achter de deur om eens flink op te ruimen. Ook de wekelijkse mail met tips volgde ik op. Zo droeg ik kleding die ik wekenlang niet gedragen had en plande ik iedere dag een opruimmoment. Vorige week was dit mijn overzichtje na iedere dag minimaal 10 minuten opruimen:
- 26 kledingstukken van mezelf richting hergebruik
- 8 kledingstukken van man richting hergebruik
- 6 spullen naar ruilwinkel
- €50,- opbrengst aan verkochte spullen via marktplaats

De aankopen die ik deed waren 2 spullen bij Goed en gebruikt en 8 boeken bij de ruilwinkel om de rest van de familie goedgezind te houden met het plan. Een mouwplankje stond al heel lang op mijn verlanglijstje, de kleding van mevrouw is zo klein en priegelig dat dit echt een uitkomst is. Dus voor €1 kocht ik het plankje, deed wat extra fyberfill erop en naaide een nieuw hoesje. En het is me gelukt! Dus als ik me de komende dagen verveel (waar ik eigenlijk absoluut niet bang voor ben) kan ik alles wat los en vast zit gaan strijken..

1 opmerking: