Pagina's

dinsdag 21 juli 2015

Cheers!


Een poosje geleden gingen de uitnodigingen voor het feestje van man de deur uit, een jeugdfoto van man met snor op zijn gezicht. Afgelopen vrijdag was het zover en kon er gefeest worden. De snorrencake met chocoladeganache is heel eenvoudig te maken maar wel heel doeltreffend en lekker. Voor de cake gebruikte ik het recept van 24kitchen voor citroencake waarin ik de complete schil van een grote biologische citroen verwerkte (dit proefde je zonder de ganache eigenlijk pas goed). Op internet zijn er diverse varianten ganache te vinden. De cake bak je in een ronde taartvorm en snij je voor het opmaken in een soort yin-yang-vorm. De ene helft omdraaien, naast elkaar leggen en je hebt een snor! Voor plaatjes kijk je natuurlijk op Pinterest.

Naast de makkelijke taart had ik man&mezelf beloofd er echt niet teveel werk aan te besteden. De lieve moeders maakten allebei een heerlijke taart, mon-chou-kersen en bokkenpootjes, zijn hier bestsellers op een verjaardag! Qua hapjes maakte ik ook makkelijke dingetjes zoals zalmmousewrap, kip-rucola-wrap, het onvermijdelijke plakje worst en gevulde komkommer (zie pinterest). Daarnaast zelfgemaakte heksenkaas, salsa uit een potje en tortilla chips plus gesneden wortel/komkommer/paprika om mee te dippen. Oh en nog een vruchtenbowl met enkel en alleen vers fruit. Ondanks het 'ik doe er niet veel aan' stond ik ongemerkt toch weer een aardig poosje in de keuken..    

Een aantal vrienden zijn voor het avondeten al gekomen om het feestje in te luiden. Er kwamen er zelfs binnen compleet met snor, toch Journaal Rozendaal? Met het eten heb ik me er wel heel makkelijk vanaf gemaakt met kant en klare producten.. Op het menu stond een makkelijke mannenmaaltijd: hamburgers, kebabs en hotdogs van de barbecue (uit de diepvries van de Turkse winkel). Broodjes, saus, beleg en groente erbij, daarna proberen of het in je mond past.. Als bedankje voor hun komst en als knipoog naar de kinderfeestjes van toen maakte ik 'bedankzakjes'. Voor de mannen een bierglas gevuld met geel en wit snoep, voor de dames een doosje voor een aantal theemomentjes. Het was een leuk, gezellig feestje om op terug te kijken. Inclusief de foto's van de heren en de twee papa's met plaksnorren, geniaal! 

1 opmerking:

  1. Het was weer een geweldig feestje! Hopelijk heeft je man net zo genoten als wij. Hans heeft het biertje gedeeld op zijn werk, het was zo leeg! Hihi en die snorren, ik heb echt moeten lachen. Hans zijn snor werd in de loop van de avond een beetje wit (vandaar onze vroege aftocht) maar dat mocht de pret zeker niet drukken!

    BeantwoordenVerwijderen