Pagina's

zaterdag 13 augustus 2016

Veere
Tante was nog nooit in Veere geweest. En laat dit nu een van de mooiste plekjes van Zeeland zijn. Dit heuse stadje is zo fijn omdat er van alles is: een aantal monumenten die de moeite waard zijn, leuke winkeltjes om te kijken (en/of kopen), een haventje waar altijd wel wat te zien is en dit allemaal dicht bij elkaar. In juli en augustus is het iedere dinsdag historische markt. Daarom mengden we ons (opa, oma, tante, kinderen en ikzelf) afgelopen dinsdag tussen de toeristen en genoten van het aanbod. 

Het leuke van uit in eigen regio is dat je, vooral op dit soort markten, tijdens een praatje al snel kan overschakelen naar het dialect. Zo ook met de meneer die mosterd aan het maken was. Twee kleuren mosterdzaad geweekt in azijn was hij aan het fijnmalen met een kanonskogel (!). "Die oade ze der vroeher toch zat." (Die hadden ze er vroeger toch genoeg). Het praatje ging verder tussen de man en mijn vader, waarna bleek dat het Zeeuwse wereldje klein is. 

Een groot gedeelte van het aanbod was 'voor de vreet'. Luxe brood, gerookte paling, snoepgoed, Zeeuws bier, gerookte knoflook, producten met honing, wafels en ga zo maar door. Ook waren er aardig wat kraampjes met zelfgemaakte creaties, van schilderijen tot poppenkleertjes. Allemaal erg lekker en leuk, zeg maar gerust voor ieder wat wils. Gelukkig begon het, toen we al aardig wat geld uitgegeven hadden, opeens te regenen. Tijd om de schapen te groeten, andere toeristen onze felbegeerde parkeerplaats te gunnen en thuis verder te genieten van het heerlijke brood. 

1 opmerking:

 1. leuk he?
  Heb je ook nog gezien dat ze babbelaars maakten?
  En iedereen is in soort klederdracht verkleed,prachtig gezicht.
  volgens mij kan je moeder dat ook!

  Toen wij er waren ,waren ze schapen aan het scheren!
  En tot slot het ijs van Veere mmmmm.
  zeeland blijft mooi ha ha!
  En tante heeft weer wat gezien!
  groetjes je nicht!

  BeantwoordenVerwijderen