Pagina's

woensdag 24 augustus 2011

Post!

Brievenbusgeluk?
Zelf vind ik het krijgen van post erg leuk. Kaartjes, bergen reclamefolders, witte enveloppen, blauwe enveloppen, ik vind het prima! Vanzelfsprekend vinden andere mensen dat ook geweldig, denk ik dan. Net zoiets als de reclame van Postnl doet voorkomen: alle mensen zijn helemaal blij als de postbode komt. Afgelopen weken bezorgde ik meer dan 30 rouwkaartjes op een adres, belandde er een boete o.i.d. op iemands deurmat en waren er huisbewoners die niets kregen. Dat is de andere kant van het verhaal, post maakt niet iedereen gelukkig. Op zulke momenten zijn er dan de lichtpuntjes als een envelop met trouwzegel, vakantiegroeten en woontijdschriften. Waarna ik dan weer bedenk wanneer wij voor het laatst op vakantie zijn geweest..

Vakantiepost?
Mijn ouders zijn, zoals ieder jaar, op vakantie naar Oostenrijk. De gewoonte is om niet alleen te wachten op de Alpengroeten per kaart maar zelf ook post te sturen. Meestal probeer ik een week voor vertrek een welkomstkaartje te sturen. Het bedankje komt pas veel later dan het 'we-zijn-er' want de brievenbus wordt pas uren na aankomst gecontroleerd. Over een paar dagen ontvangen ze een dikke envelop met daarin drie kaarten. Je moet de 20 gram die je mag verzenden maximaal benutten! Manlief zorgde voor de eerste verplichte maar originele kaart. Hij viste een oude ansichtkaart tevoorschijn uit het gebied waar mijn ouders op vakantie zijn! Zelf schreef ik op mijn kaartje of ze zo vriendelijk wilden zijn om de derde kaart terug te sturen. Kaart nr. 3 is een ansichtkaart uit Molivos (Lesbos, Griekenland) en op de achterkant pronken twee postfrisse, Oostenrijkse postzegels! Hoe grappig is dat..?!


Holland?
Sinds 1 dag en enkele uren ben ik lid van de site Postcrossing.com. Deze website is speciaal voor mensen die graag post sturen en ontvangen. Je verstuurt kaartjes naar een willekeurige, wildvreemde uit het ledenbestand & ontvangt van een andere onbekende member een kaartje terug. Zo is mijn eerste kaart onderweg naar een meisje in the United States of America en morgen gaat er een kaart naar een dierenarts in Taiwan! En om niet te stoppen met bijzondere nieuwtjes komt hier het meest opvallende gedeelte. Vanochtend lees ik in de lokale krant een groot artikel over Postcrossing..! Ben nu helemaal enthousiast maar moet geduldig wachten op de post. Het is zo spannend van wie en waar vandaan de kaartjes komen! Wie weet van de mevrouw uit de PZC die ook enthousiast was, ze woont in Goes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten