Pagina's

zaterdag 26 april 2014

Life is life

Heerlijke dag gehad, vooral de gebeurtenissen van vanmiddag wil ik even vertellen! We zijn met een ongeluksaantal kinderen naar het centrum geweest (de rest van de kids was al in het centrum of gingen nog met papa en of mama). Vijftien minuten lopen naar het centrum, twintig minuten terug (toen ging het iets langzamer) en 1,5 uur in de stad rondgelopen. Dat allemaal zonder een klacht. Oké, er moesten er drie naar de wc, een vond het drinken niet lekker en er waren er twee met een geheel eigen navigatiesysteem. Behalve dat ging het perfect. De kinderen waren brandweer, techneut, toeschouwer, danser en goochelaar tegelijk. Het meest van al hun kwaliteiten waardeer ik hun onderhandelingstechnieken. Let op.  

Nederlanders op de markt, laat me niet lachen. Een volwassen man op een kleedje (dochterlief zit op een stoel ernaast aan een ijsje) die onderhandelt met een zesjarige. Typte ik onderhandelen? Wijzen, sip kijken en luisteren naar de juf die zegt dat je geld nodig hebt om iets te kopen. Daarna? Man bezwijkt en kind neemt aankoop in ontvangst. Wat nou zonder geld is niks te koop? Als we nu eens een aantal kinderen aan de onderhandelingstafel zouden laten zitten, sommige zaken waren zo snel opgelost. Want voordat we het azc bereikt hadden, waren de aankopen al drie keer van eigenaar gewisseld. Zonder geruzie, zonder gehuil. Moraal van het verhaal: wij volwassenen kunnen af en toe zo ongelofelijk moeilijk doen! Wees blij met een gekregen paard, geef het vervolgens aan een ander, zwaai met je roze toverstokje 'hocus pocus' ook al ben je een jongen en loop met je strik-ballon rond je nek in de zon. 


Thuisgekomen was de bank heel erg fijn. Maar niet voor lang. Want wie wil er nu niet een zaterdagavond gevoed en schoon op de bank zitten? De planning klopte niet helemaal met de praktijk, of andersom. Kwam het erop neer dat het we eerst een kippensoepje nuttigden, als aperitief een warme douche, als gang tussendoor dochtertje die wilde eten. Het hoofdgerecht om half 8 maakte dan weer wel wat goed. Couscous met gegrilde aubergines en gehakt  (+ ui, gedroogde abrikozen en knoflookyoghurtroomkaas). Een soort van dit recept. Diner voor twee op een zaterdagavond, iets anders dan gepland maar zeker niet minder lekker.  
 

Maar mensen, genoeg over de leuke middag, als jullie het niet erg vinden ga ik nog even verder. Er staat nog een afwas, het toilet wil graag schoon het weekend in (of wat daar nog van over is, van het weekend dan, het toilet is nog heel) en er wacht nog een mand ongevouwen was inclusief een handdoek met vogelpoep. Typte de vrouw met ongekamde haren in een donkere kamer waar alleen de keukenlamp en de laptop de boel wat oplichten. Mijn dag kan echt niet stuk, ik heb genoten en werk die laatste stukjes huishouden nog wel weg met een glimlach. 

Herstel. Inmiddels is de afwas door man gedaan, branden er wat lampjes en klinkt er een fijn muziekje. Had ik al verteld dat ik met de liefste man van deze planeet ben getrouwd? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten