Pagina's

dinsdag 17 maart 2015

Chili sin carne con carne


Vroeger was ik net als Bartje uit Drenthe. Bidden voor (bruine) bonen kwam niet in me op. Bonen waren niet mijn favoriet, om helemaal niet te praten over erwten. Gelukkig zijn er veel dingen die je naar verloop van tijd (weer) leert eten. Inmiddels eet ik steeds meer peulvruchten en ga ik de verschillende smaken steeds meer waarderen. Dochterlief vind bruine bonen juist heel erg lekker dus staan ze vaker in de voorraadkast. Om zelf ook weer eens bonen te eten maakte ik een chili-sin-carne (=chili zonder vlees). Een beetje zoals dit recept alleen dan zonder worst en gehakt. Ik gebruikte bruine bonen, een klein beetje kidneybonen en wat mais voor de afwisseling in kleuren en smaken. Helaas alles uit blik, gemak dient de mens en moet mijn energie toch nog beetje verdelen zo blijkt wel..  

De koriander met zure room kan ik wel waarderen erover maar hier moet je wel van houden (i.p.v. zure room werd het hier beetje crème fraîche, Griekse yoghurt, limoen en kruiden). Een sausje en een stuk Turks brood erbij brengen nog meer smaken bij elkaar in deze vegetarische schotel. Tenzij je er bijvoorbeeld na het nemen van de foto nog een speklapje bijlegt zoals hier het geval was.. Dat speklapje wil ik trouwens wel even verdedigen. Nadat de varkensschrik me om het hart sloeg tijdens het halve weekendje weg hoefde ik even zo nodig niet meer. Maar aangezien ik aan het proberen ben de vriezer 'leeg te eten' belande dit stuk vlees op ons bord. Gisteren aten we heel braaf echt vegetarisch, spinazierisotto, ongeveer naar dit recept. Morgen weer even een dagje makkelijk en lekker slecht de smaakmakers uit een pakje. Dat om ervoor te zorgen dat ik hopelijk donderdag weer kan uitpakken met bloemkoolcurry. En wat denk je? Vegetarisch!

1 opmerking:

  1. O, die ziet er smakelijk uit! Een goede tip voor een dagje-zonder-vlees.

    BeantwoordenVerwijderen