Pagina's

zaterdag 21 mei 2016

Knippen en plakken


Een productieve dag, dat typt zo fijn kan ik jullie vertellen! En zelf word ik meestal heel blij van het resultaat van een productieve dag. Op welk gebied dan ook. Eergisteren was het een complete productielijn achter mijn bureau. De challenge op het blog van DCL heeft als regels om alleen met papier en mallen te werken. Dus geen stempels, inkt(spetters) of andere toeters en bellen. Af en toe gebeurd dit wel dat ik een kaart met alleen papier en mallen maak maar als het echt moet is het lastiger. 

Van een tijd geleden had ik nog vlinders liggen gemaakt uit papier wat verloopt van kleur. Het is heel dun papier, volgens mij waren het vouwblaadjes van heel lang geleden. Ik wilde graag een verjaardagskaart dus kwam de mal 'gefeliciteerd' erbij. Het ontwerp was eigenlijk een foutje qua uitsnede maar met een omlijsting van papier werd het opeens een kaart die gewoon zo hoort te zijn. De onderstaande kaart maakte ik als eerste en blijf ik toch het mooist vinden wat betreft verhoudingen en kleurgebruik. Bij de onderstaande kaart is het woord gefeliciteerd los geplakt, bij de kaarten hierboven is het woord geplakt in het uitgestanste woord van hetzelfde papier als de basis. Dus dan valt het erin en blijft het mooi recht maar je verliest iets aan diepte. Begrijpelijk nog tot nu toe? Binnenin heb ik dezelfde omlijsting gebruikt zodat het een geheel wordt.   

Hopelijk is het ontwerp een beetje zichtbaar, de foto's zijn wat in de haast genomen. Er staan ook zoveel leuke dingen op de planning en dan moet alles wel eens snel-snel-snel! Dus hier op het blog is het dan af en toe wat rustiger zodat ik op andere vlakken meer mijn aandacht kwijt kan. Gelukkig heb ik nog een alleen-papier-en-mallen-kaartje liggen dus dit kan ik jullie een andere keer laten zien. Fijn weekend iedereen! 


  

3 opmerkingen:

  1. Mooi ontwerp en een ook echt mooie kaart! Less is more. Dank je wel voor het meedoen met DCL.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind ze mooi! Bedankt voor het meedoen met de DCL.

    BeantwoordenVerwijderen