Pagina's

zaterdag 12 november 2011

Kapoet

De speeltuin van de Vierlinden is top! Met twaalf kinderen naar de binnenspeeltuin geweest. Er waren twee lange, gedekte tafels voor ons gereserveerd in de speelruimte zelf. Jassen en schoenen uit, armbandje aan en gaan! Nog geen drie minuten later waren ook de begeleiders in de speeltuin. Wat een superplek! En niet alleen voor kinderen, het is net zoals het snoep van Haribo, ge-wel-dig. Om de grap even uit te leggen het volgende. De leus van het snoepmerk Haribo is: Haribo maakt kinderen blij, maar ook volwassenen horen daarbij. Of nog mooier bekt de zin in het Duits: Haribo macht Kinder froh und Erwachsene ebenso.

Toch is het wel jammer dat je zo geconfronteerd wordt met je leeftijd hè? Het valt niet mee om gewicht, lengte en conditie te meten aan de kinderen... En ik weet echt niet hoe het zit als je kind bent. Ieder kind heeft een redelijk vers paar oren en stembanden. Een rare combinatie want ze gillen alsof het hun oren niks kan schelen. Zelf was ik na een uur al helemaal horendol.
(afbeelding Vierlinden Goes)
Om eerlijk te zijn was ik wel een beetje blij toen het tijd was om terug te gaan. Lekker in de frisse (stille) buitenlucht. Het busje kwam gelukkig snel, op naar het azc. Door ruimtegebrek zit een mannetje van een jaar of vier bij me op schoot. Om niet in slaap te vallen benoem ik dingen. Het prachtige figuurtje doet ijverig mee om zijn Nederlandse woordenschat omhoog te krikken.
Het ventje wijst een auto aan: Joef, groen die goed! Bij deze: een groene stationwagon is een prima auto. Een witte auto of een Mercedes komt niet door de keuring trouwens. Ik wijs op een scooter: Kijk, een scooter! Ja. En een boot. En het stoplicht staat op groen. En daarna op geel. Op een rotonde rijdt een scooter voor ons in een behoorlijk tempo. Die scooter gaat hard! Ja. Toen nog wel. Een rotonde verder zegt het ventje: scooter doet rustig joef..  

Joef doet vanavond ook rustig. Joef is kapoet. Maar zoals een wijsneus het vanmiddag zei: eten, slapen en dan... GOEDEMORGEN!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten