Pagina's

donderdag 28 juni 2012

Hang het bedankt maar aan de kettingOp het azc wordt zaterdag het taalproject feestelijk afgesloten. Wij, van de Vrolijkheid, zijn heel blij dat we dit project van Vluchtelingenwerk uit mochten voeren. Daarom regelde ik vorige week zaterdag een klein bedankje voor de vrouw van Vluchtelingenwerk.
 
Het blog van Vlijtig heeft me op het idee gebracht. Ze hadden voor je juf een ketting gemaakt van krimpie dinks rondjes. De rondjes heb ik vervangen door geponste figuurtjes met de Cuttlebug. Hierdoor kregen de 'bedeltjes' en golfrandje. Met een gaatjestang zijn er, met veel pijn en moeite, twee gaatjes in het folie gemaakt voor de metalen ringetjes.

Op het azc hebben de kinderen iets op het folie geschreven of getekend met een permanent marker. De meest grappige dingen staan erop als live juf (= lieve juf) of heel heel heel lieF. Het was alleen erg lastig om mijn collega's, laat staan de kinderen, ervan te overtuigen dat dit 'papier' in de oven moet! Gelukkig had ik 's ochtends zelf twee bedeltjes geprobeerd zodat ik het als voorbeeld kon laten zien..

Na de vorige dramatische krimpie dinks ervaring moest het lukken. Van een verkoper uit een hobbywinkel kreeg ik de tip om het krimpfolie rustig te laten liggen als het ging opkrullen. Zo gezegd, zo ook gedaan. Waarempel is het folie eerst gaan krullen en na een 40 seconden in de oven trok alles weer recht.  

Op deze manier kunnen de kinderen de juf van Vluchtelingenwerk een mooie ketting aanbieden. Ook al wordt de ketting niet gedragen, ik vind het een mooie herinnering!


1 opmerking: