Pagina's

zaterdag 11 augustus 2012

Goud

Heerlijk een paar daagjes weg onder het mom 'ons 3-jarig-jubileum vieren'. Via vakantieveilingen een hotel ('t wapen van Marion) geboekt in Oostvoorne. De overnachting stond gepland voor mei maar bleek volgeboekt. Achteraf gelukkig omdat het weer zoveel beter is dan in mei! De vooruitzichten zijn zo goed dat de fietsen ook mee gaan.


Bij aankomst gaan we direct fietsen naar de 'overkant' van het Oostvoornse meer. Hier heerlijk liggen & lezen. Man doet grappig door een schimmelinfectie op mijn rug te maken met zonnebrand, we bewonderen een meeuw met een poot en eten een appeltje.  


Vanuit de mini-hotelkamer kijken we over het Oostvoornse meer naar de maasvlakte. 's Avonds lijkt het daar juist lichter te worden in plaats van donkerder met al die lichtjes. In de ochtend ziet alles er weer anders uit. Het belangrijkste wat je dan ziet is niet dat de schoorstenen nog roken of de bomen er nog staan maar dat de zon alweer fel schijnt. Na een heerlijk ontbijt, wat groots aangepakt is in tegenstelling tot de kamers, gaan we weer op pad met auto en fietsen.


Op een april verloor Alva zijn bril ofwel hij verloor de strijd om de stad Brielle. In dit kleine stadje beklimmen we de 318 treden van de kerktoren. Na 636 treden is het tijd voor een broodje aan de kade. Nooit gedacht mijn lunch te delen met echtgenoot, meerkoeten en wat miniscule visjes. Maar tijdens deze heerlijke dagen moet je het plezier delen met iedereen.


Op de omweg naar huis takelen we de fietsen van de auto op de kop van Westerschouwen. Wat iedereen ook zegt, hier zijn de mooiste duinen van Zeeland. We drinken water wat vers uit de duinen komt (pompstation de Blinkert) en laten onze voeten aardig afkoelen in het Noordzeewater. Ook na dit heerlijke uitje staat het als een paal boven het water: het is overal mooi als je er maar van weet te genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten