Pagina's

zaterdag 24 november 2012

Strijkvloer

De kinderen mochten vandaag iets van strijkkralen maken. Jeugdsentiment wat ik deze week vond bij het ontdekken en opruimen van de berging. Omdat ik vind dat oude spullen eerst op moeten voordat je nieuwe koopt dit keer dus strijkkralen. Alle kinderen vonden het echt leuk. Wel verrassend omdat het toch een aardig priegelwerkje is.

De opkomst was erg groot vandaag. Afgelopen weken hebben we afscheid genomen van elf kinderen die allemaal een huis in Holland gekregen hebben. Maar ook deze week kwamen er, ondanks de komende sluiting, weer een aantal 'nieuwe' kinderen. Dus ook deze dag weer rond de twintig grote (8+) kinderen. Er was zelfs een jongen die naar mijn idee al 12+ is. Maar ook gewoon vrolijk strijkkralenvormen maken net als de rest van de vrolijke bende.

De mama van een collega had voor de viering van het Islamitische nieuwjaar lekkers gemaakt. Daarom waren er ook een aantal moeders meegekomen om thee te drinken en het rijst-noten-kruiden-noten-hapje te eten! Dus er waren wel twee peutertjes extra maar ook wat extra ogen. En omdat de kinderen ook nog eens lekker bezig waren hadden de juffen het redelijk rustig (het is nooit echt rustig te noemen..). Het enige wat we moesten doen waren onze favoriete bezigheden: strijken en opruimen. Want vier schalen strijkkralen en meer dan twintig mensen in een ruimte.. Dat geeft een strijkvloer!

Hier voor jullie, behalve het verhaaltje, een beeld van wat je met strijkkralen kan. De vormpjes op deze foto heb ik al weer een tijd geleden gemaakt. De bloemetjes lenen zich er uitstekend voor om oorbelletjes van te maken. De muffins en kadootjes (niet op de foto) zijn leuk op een verjaardagskaart of iets dergelijks. Het girafje is gewoon ├╝berschattig, toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten