Pagina's

donderdag 31 oktober 2013

Daggie uit


Zoals gezegd nog wat foto's van onze uitjes afgelopen weekend. Je kunt zien dat we allerlei soorten beestjes en bloemetjes zijn tegengekomen. Alweer heel wat jaren geleden waren we al in de Vlindertuin geweest maar het is nog steeds even mooi, er zijn nieuwe dieren en er is een uitbreiding voor kinderen.  

In de zoo hadden ze ook enkele aapjes, witoorpenseelaapjes. Zo heten ze echt, er stond namelijk een moeder met dochter naast me die zo nodig de naam drie keer moest herhalen. Of kleuter-dochter met minimale concentratie het onthouden heeft vraag ik me af, ik heb het in ieder geval onthouden. De aapjes blijken steeds minder schattig, het begint al toen ik aan kom lopen. Een aapje hangt vrolijk aan het hek terwijl hij op het gemakje even een plasje doet! Toen man met camera in de aanslag paraat stond kwam er een volgende actie. Een aantal aapjes stormen naar een hoek van de kooi en een loopt er met de buit weg: een lekkere vlinder. Aan de buitenkant ziet de vlinder er al best mooi uit (zie 1e en 2e plaatjes linksboven) maar onder de aapjes kun je zien hoe prachtig het beestje is aan de buitenkant. Maar ja, volgens de meneer van de tuin worden de vlinders net als oude mensjes steeds langzamer.. En dan is het een kwestie van eten of gegeten worden.

 

Na het bezoekje aan de tuin rijden we verder naar 's Heerenhoek. Een klein, gezellig dorpje met een leuk restaurantje. Het tentje heet Spek mie stroop en zoals de naam zegt serveren ze, in klederdracht, pannenkoeken. Het geheel is helemaal in stijl aangekleed met ouderwetse spullen als kleedjes, blikken, een film met oud beeldmateriaal, leunstoelen en 'gevelhuisjes'. Echt heel kneuterig gezellig. Daarbovenop het feit dat ze heerlijke pannenkoeken serveren! Genoten van dit dagje en nu weer opnieuw genieten doordat er die dag weer wat leuke herinneringen bij zijn gekomen.

 

1 opmerking: