Pagina's

donderdag 7 januari 2016

Stoepkrijt - the day after..Jullie mogen hier stilletjes om lachen. Niet te hard want de-vader-van kan er niet zo om lachen. Gistermiddag tegen etenstijd wilde kind per se naar buiten. Ik had haar wijsgemaakt dat het stoepkrijt echt geen goed plan zou zijn op de natte tegels maar ze kan nogal volhardend zijn.. Dus ik heb haar, hoe kan het ook anders, een blauw krijt gegeven. Aangezien ik me bemoeide met het snijden van pipraka (ofwel: paprika) had ik niet altijd even zicht op het 'hiej kleuje, plas kleuje' (hier kleuren, in de plas water kleuren). Ik zag haar juist braaf in ieder grijs tegeltje een streepje zetten en op de terugweg nog een streepje in iedere tegel. Dat ook later de wielen van de container, de vensterbank, de tafel, de muur, het paneel naast de deur en haar fietsje ook een streepje kregen zag ik dan weer niet.. 

Ik geniet volop als mijn dochter zulke kunsten uithaalt. Net zoals ik haar slecht kan verbieden met de handen te eten want het is 1. soms handiger en 2. soms veel lekkerder. Ja, ik eet ook wel eens met mijn handen, graag zelfs. Pap, soep en rijst daargelaten natuurlijk met uitzondering van de soepballetjes en stukjes prei of ei. Veel mensen associëren dit met vies of niet netjes, laat ik dan even uitleggen waarom ik er anders over denk. Je handen heb je altijd bij je, gewassen of ongewassen (beetje antistoffen), bestek niet altijd. Hele volksstammen eten met hun handen. Mijn dochter kan ook prima met lepel en vork overweg. Ik zelf ook mocht je daar ongerust over zijn. En leg een kind maar eens de etiquette uit. Harde frietjes en kipkluiven mag je met je handen eten maar een stukje prei uit de bami die niet opgeprikt wil worden niet met je handen? Bovendien wil ik met niemand ruilen als ze met een geweldige tronie haar appelmoes heerlijk naar binnen aan het lepelen is. Met haar handen wel te verstaan. 

Grenzen zijn er ook hoor. De volgende keer wordt de appelmoes gewoon met een lepel gegeten. En de volgende keer zal ik haar er lieflijk doch dringend verzoeken alleen op de stoeptegels te kleuren. Want zoals papa zegt: het is stoepkrijt, geen tafelkrijt of muurkrijt. En hopelijk dwaal ik dan bij de volgende post minder van mijn onderwerp af.. Oh, over volgende keer gesproken, als er vandaag nog een lichtpuntje te vinden is in mijn huis maak ik foto's van twee kaartjes die ik dinsdag maakte. En anders dwaal ik toch af en laat ik foto's zien die ik afgelopen weken gemaakt heb. Nu ga ik mijn aandacht even aan huishoudelijke taken besteden nu voordat mijn 'hulp' weer wakker wordt. Fijne binnen-blijf-dag allemaal! 

2 opmerkingen: