Pagina's

woensdag 7 september 2011

Hoge thee

Een tijdje geleden is mijn nichtje jarig geweest. Schoonzus vroeg of ik het zag zitten om een verjaardagsfeestje te organiseren. Natuurlijk, heel erg graag zelfs! Zes meisjes en drie jongens, inclusief jarige en broertje, waren de gelukkigen. Mijn nichtje is een echt meisje-meisje en verzot op alles wat daarmee te maken heeft. Uiteindelijk werd het thema van het feestje: een echte high-tea.  

Na alle gezellige drukte van de kadootjes uitpakken en het eten zijn we echt begonnen met de thee-dingen. De meisjes zouden zich gedragen als echte dames op een high tea en de jongens wilden wel galant voor de dames zijn, als een soort obers.
De eerste activiteit was het beschilderen van thee benodigdheden. De feestgangers vertelden wat er allemaal nodig is voor thee drinken: lepel, melk, theezakje, kom, suiker en water. Daarna mochten ze hun eigen set beschilderen, een glazen theekom en een bakje voor theezakjes van porselein. Een kop en schotel is niet handig op die leeftijd (de meesten lusten niet eens thee) en een glas / bakje kunnen voor veel dingen gebruikt worden, vandaar.

Het schilderen ging erg goed en was erg grappig: Ooooh dat geel is mooi. Mag ik zien? Ooooh dat lijkt wel goud! Zonder schroom pakken ze hun beker, een kwast en een dot verf en gaan! Zelfs de oren van de glazen werden niet overgeslagen.  

Tijdens het schilderen fluisterde nichtje in mijn oor dat ze heel graag wilde snoephappen. Voor het geval dat ik het zou vergeten. Maar er was helemaal geen tijd en aandacht meer voor snoephappen. Na het schilderen wilden ze allemaal buitenspelen. Kinderen naar buiten, servies in de oven en alles klaarzetten voor het thee drinken.  

Na het buitenspelen stond de tafel vol met allerlei lekkere versieringen. De cupcakes werden uitgedeeld door de jarige en het cake-versieren kon beginnen. De roze fondant was hard nodig om ervoor te zorgen dat alle snoepjes, chocolaatjes, hagelslagjes, hartjes, eet-papier-figuurtjes en lettertjes bleven plakken. De grootste versiering was een (brandend) kaarsje voor iedere cupcake. Blazen maar!

Het thee-drinken gebeurde ook in stijl. De dames en heren mochten kiezen uit verschillende soorten thee uit een theepot (echte thee, ranja en sap) of wijn-limonade. De heren kregen een grote mok en de dames dronken uit kopjes met hun pink omhoog. Op een gegeven moment kregen de meisjes zoveel kapsones dat ze niet aangesproken wensten te worden met dame maar met koningin...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten