Pagina's

maandag 5 september 2011

Geen kunst


Vanavond een werk ontdekt van Lucio Fontana. Het kostte ons aardig wat tijd en geld maar we zijn nu de trotse bezitter van het werk van een beroemd kunstenaar! 

Het werk van Lucio Fontana is bekend door de tagli (sneden) en buchi (gaten). Zijn werkwijze: een doek neerzetten, uren geconcentreerd staren en dan met een mes het doek te lijf gaan. Door het gat in het doek gaat het verder dan 'normaal schilderwerk'. De lichtval verandert, door het gat is de ruimte erachter zichtbaar en het gaat ook om de actie zelf (performance). En nee hoor, hij is niet gestopt na een doek. Saai? Zelf vond hij van niet: "Saai wordt het niet, het gebaar laat zich herhalen, als een kus of een boterham met kaas."

Helaas hangt het kunstwerk nog op een onfortuinlijke plek. Alhoewel de badkamer wel een ruimte is waar je ontspant.. En je moet er even aan wennen, zoiets verwacht je namelijk niet op het plafond. Het plafond is eerst gewit, daarna is het bewerkt door een aantal schimmels. Met HG verdwenen deze schimmels en hun grijze dotten. Daarna hebben we een tijdje gewacht. Het duurt namelijk een tijdje voordat de verflaag breekt, scheurt en langzaam loslaat.. Maar dan heb je wel wat, een badkamerplafond à la Lucio Fontana.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten