Pagina's

vrijdag 26 oktober 2012

Bakken, eten & zwemmen

De foto's die de afgelopen tijd gemaakt zijn tijdens de kinderactiviteiten werden gepresenteerd aan de kinderen en hun ouders. Bij zo een officiële presentatie horen natuurlijk wel lekkere hapjes. Een paar vrouwen van het centrum zijn de hele middag bezig geweest met het maken van een heleboel koekjes. Er was zoveel beslag gemaakt dat het op den duur al tegen (Nederlandse) etenstijd liep voordat alle koekjes klaar waren. Op de foto´s zien jullie een deel (!) van de koekjes, de brownies had ik gisteravond zelf gemaakt. Binnen mum van tijd waren heel veel lekkere koekjes verdwenen en de rest ging mee naar huis.

Behalve de koekjes beviel de presentatie erg goed. De foto's werden gepresenteerd op een rolluik, dus met een soort special-effect, maar dat mocht de pret niet drukken. Gelachen dat ze hebben om zichzelf en anderen op de foto te zien. Ook de moeders glunderden bij het zien van hun kinderen tijdens het sminken, in de speeltuin of op het burendagfeest. Dus ook deze missie is weer geslaagd.

Na een snel hapje eten weer op naar de volgende missie: zwemmen. Op vrijdagavond is in het Vrijburgbad (Vlissingen/Middelburg) de mogelijkheid voor moslima's om te zwemmen. De ramen zijn afgeplakt en de kleedhokjes afgeschermd zodat er geen mannenogen kunnen gluren. Om half acht had ik met mijn collega afgesproken terwijl het zwemmen om kwart over negen pas zou beginnen. Zodoende hadden we wat tijd om de vrouwen te roepen en op te halen. Dachten we. Maar daar aangekomen staan al de vrouwen al te wachten in de koude wind! Zo graag wilden ze mee dus waarschijnlijk beter te vroeg dan te laat. In het zwembad hebben we eerst nog maar even wat gedronken om daarna te gaan zwemmen. Voor sommige vrouwen was het de eerste keer in een zwembad! Vanavond waren we niet alleen juf maar ook zwemjuf om de schoolslag voor te doen, als duikring te spelen voor de gevorderden en als houvast voor degene die het iets minder goed konden. Ben gebroken dat dan weer wel..

Hopelijk binnenkort weer meer creatief nieuws, de laatste tijd ben ik wat afwezig geweest (behalve wat azc nieuws). Dus laten we hopen dat de creativiteit weer beetje vooruit gaat nu de dagen steeds korter worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten