Pagina's

donderdag 16 januari 2014

Werk-ruimte

 

Is dit fijn of is dit heel fijn? Zelf vind ik de nieuwe werkplek erg fijn. Het leek er twee weken lang op of de ontplofte bende voor altijd zou blijven. Ik had namelijk de totale inhoud van twee boekenkasten eruit gehaald, deze inhoud was overal en nergens verspreid. Twee wasmanden vol, een aantal plastic tassen en wat doosjes die door de hele kamer stonden. Hier moest ik zo nodig de spullen die uit kasten van beneden en van zolder kwamen bij leggen. Tot slot was er man die de bekabeling aan het verleggen was, dit lag ook nog her en der. Met andere woorden: een rommel om mismoedig van te worden. Maar even doorpakken werkt en zo belande alles op de goeie plek.

'Onder' het buro staan spullen die we niet vaak nodig hebben zoals mappen of boeken. Alle planken die zichtbaar zijn boven het bureau heb ik ingenomen. Zoals jullie zien papier goed zichtbaar en voor het grijpen en alle kralen op een plank in plaats van in een kastlade op zolder. Er is zelfs nog een plank over. Nu het bureau nog op dezelfde hoogste stellen als de plank, wat dozen pimpen, een aantal spullen in mandjes/doosjes doen en dan ben ik helemaal blij.  

Gisteren voor het eerst bezig geweest op mijn nieuwe plek. De vilten doos die ik won bij de give-away van Crea-roosje heb ik voor het grootste gedeelte in elkaar genaaid. Alleen de applicaties er nog op en de bovenkant dichtmaken. Een mooie doos voor de spullen voor dochtertje of voor wat spullen uit de kast. 

Het is heerlijk om een fijne werkplek te hebben waar ik spullen kan laten liggen om er op ieder moment mee verder te gaan. En stiekem is het erg fijn om dicht bij dochter in de buurt te zijn en af en toe te kijken. Alhoewel ik niet meer veel hoef te zorgen want op een paar huiltjes na is ze de hele dag zoet! Dat is wel een verschil met afgelopen weken. We bakerden haar al 1,5 week in maar dit deden we alleen 's nachts. Om er dit weekend achter te komen dat dit volledig moet omdat het anders geen zin heeft. Maandag en dinsdag is ze echt nog van slag geweest maar sliep al meer dan in de achterliggende weken. Gister en vandaag verliepen vlotjes. Eten, boeren, lachen, ´spelen´, gapen en weer slapen. Af en toe een huilend tussendoortje als waarschuwing dat er ergens, laten we het netjes zeggen, iets uitgekomen is of gewoon om even te laten weten dat slaapperiode 2 bijna begint. Geeft mama uitgebreid de tijd om naast het huishouden ook op een bureaustoel te zitten en wat te handwerken.  

1 opmerking: