Pagina's

donderdag 24 juli 2014

Geelukkig, domweg gellukkig


Alweer een paar dagen thuis, ook dat bevalt prima. Amsterdam was heerlijk om even weg te zijn, nieuwe dingen te ontdekken en samen te zijn zonder een hele hoop dingen te doen die je thuis zou 'moeten' doen. Eenmaal thuis hebben we weer heel veel energie voor de dingen die we graag willen (af)maken. Dus vandaar dat de tijd hieraan opgaat in plaats van bloggen en dergelijke.. 

Na de erg warme vrijdag hebben we de zaterdag en zondag ingelast als rustdagen. Voor Noa was het ronddwalen in de warme stad niet helemaal gunstig, daarnaast sliep ze hooguit drie kwartier tot een uurtje in de wagen dus hebben we de twee dagen alles op het gemakje gedaan. Rustig opstaan, ontbijten, wat lezen / computeren, wat winkeltjes in de buurt bezoeken en door het park wandelen. 

Zaterdagavond hebben we erg lekker gegeten met een maaltijd van Betawi, een Indonesisch restaurant dichtbij ons ruilhuis. Frikadel ayam, bami goreng, ongseng ongseng, ayam smoor, sambal goreng boontjes en tempeh. Man beweert bij zulke maaltijden altijd in een verkeerd land geboren te zijn, hij is niet echt een liefhebber van de Hollandse maaltijden. 

Na deze ervaring op culinair niveau kwam er een herbeleving van een soort 'jeugd-avontuur': een stroomstoring! Dit was heel erg lang geleden dat we dit meegemaakt hadden. Kaarsjes aan en kletsen met de buren die van alle kanten naar buiten stormen. Gezellig!

De zondag verliep ook heerlijk rustig, man behaalde een nieuw vakantiedoel en las een boek helemaal uit. We besloten dat we maandag nog heel wat zouden bekijken om dinsdag op het gemakje op te ruimen en naar huis te rijden. Zo gezegd, zo gedaan. Ondanks de weersvoorspelling. Ja, het ging regenen. En niet zo'n beetje ook! Het grote voordeel hiervan was dat we gratis reclame maakten voor van Haren, weer een tussenstop maakten bij lunchcafé Blom en weer heel snel thuis waren voor rustdag nr. 3 (wat helemaal niet erg was).Al met al hebben we aardig wat van Amsterdam gezien en vooral datgene wat we wilden zien zoals het Rijksmuseum. Natuurlijk hadden we nog veel meer wensen maar was het ook heerlijk om gewoon met elkaar te zijn (biertje op een balkon, dochter die gaat zitten in bed en rustig lezen). De winkelmomenten zijn vooral door man gebruikt voor het inslaan van kleding nu de switch van vaste werkkleding naar nette kantoorkleding steeds dichterbij komt. Voor mezelf heb ik een heel leuk wijnrood bolhoedje gekocht, dolletjes. De aankopen die echt heel leuk, handig of de moeite waard zijn wil ik wel even aan jullie laten zien, zo blij ben ik ermee! 

1. Een douche-washand zodat ingezeepte dochter niet uit de handen slibbert onder de douche. Uitgeprobeerd en wel, onze roze orka (of wat voor beest dan ook) werkt naar behoren. Ook van dochter nog geen klacht binnengekregen. 

2. Het boekje Amsterdamse dingen. Wat een meesterlijk boekje is dit zeg! De Engelse versie zagen we in de museumshop van de nieuwe kerk en bij de Nieuwe Boekhandel op de Bos en Lommerweg hadden ze de Nederlandse versie. Het boekje van dik karton bestaat uit een aantal foto's met beschrijving, varierend van de Westertoren tot een hondendrol met Amsterdams vlaggetje erin, geniaal!

3. Al heel lang op mijn verlanglijstje en eindelijk in huis! Een robot-thee-ei. Officieel heet hij Hugo maar ik vind het niet echt een Hugo-type. Meer een naam met cijfertjes en hoofdletters als Betrand 745X of Numo3Z. In ieder geval, ik ben er gelukkig mee en er ook mee geholpen aangezien mijn thee-knijper een poosje geleden stukgegaan was. Dus kom maar op met al die heerlijke verse, losse thee. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten