Kwark op een koekje
bakvorm voor muffin of cupcake (12 bakjes)
12 mariabiscuits
(of andere koekjes die in muffinvorm passen)
500 gr magere kwark
pakje of bekertje slagroom
jam, bramensap &of suiker
10 gelatineblaadjes
sinaasappel
- leg in ieder vormpje een biscuitje
- wel de gelatine in een bakje water
- klop de slagroom stijf met wat suiker
- doe de kwark in een kom met jam, bramensap &of suiker naar smaak
- pers de sinaasappel en verwarm dit in een pannetje
- knijp de gelatine uit en los op in de warme sinaasappelsap
- meng het gelatinemengsel door de kwark
- roer langzaam de slagroom erbij
- verdeel over de 12 bakjes
- laat minstens twee uur opstijven in de koelkast
- garneer met jam, sap of verse vruchten
Soep zonder ballen
(over)rijpe aubergine
ui & knoflook gesnipperd
peper, zout en kruiden of bouillonblok
gemalen korianderzaad of ketoembar
verse koriander of maggi / lava
crème fraîche
- fruit de ui en de knoflook in wat olie
- snij de aubergine in blokjes (de schil geeft de gekke kleur maar vind ik anders zonde..)
- voeg de aubergine toe en roerbak totdat je er genoeg van hebt
- zet een pan water op met peper, zout en kruiden of een bouillonblok + gemalen koriander
- voeg de gebakken groenten toe en laat het pruttelen
- pureer het geheel met staafmixer, blender of ander apparaat
- dien de soep op met een lepeltje crème fraîche en vers gesneden koriander of lava
mmm ziet er allemaal lekker uit!
BeantwoordenVerwijderengroetjes Esther