Pagina's

maandag 7 juli 2014

Koek-soep


Kwark op een koekje
bakvorm voor muffin of cupcake (12 bakjes)
12 mariabiscuits
(of andere koekjes die in muffinvorm passen)
500 gr magere kwark
pakje of bekertje slagroom 
jam, bramensap &of suiker
10 gelatineblaadjes
sinaasappel

- leg in ieder vormpje een biscuitje
- wel de gelatine in een bakje water
- klop de slagroom stijf met wat suiker
- doe de kwark in een kom met jam, bramensap &of suiker naar smaak
- pers de sinaasappel en verwarm dit in een pannetje
- knijp de gelatine uit en los op in de warme sinaasappelsap
- meng het gelatinemengsel door de kwark
- roer langzaam de slagroom erbij
- verdeel over de 12 bakjes
- laat minstens twee uur opstijven in de koelkast 
- garneer met jam, sap of verse vruchten


Soep zonder ballen
(over)rijpe aubergine
ui & knoflook gesnipperd
peper, zout en kruiden of bouillonblok
gemalen korianderzaad of ketoembar 
verse koriander of maggi / lava
crème fraîche

- fruit de ui en de knoflook in wat olie
- snij de aubergine in blokjes (de schil geeft de gekke kleur maar vind ik anders zonde..)
- voeg de aubergine toe en roerbak totdat je er genoeg van hebt
- zet een pan water op met peper, zout en kruiden of een bouillonblok + gemalen koriander
- voeg de gebakken groenten toe en laat het pruttelen
- pureer het geheel met staafmixer, blender of ander apparaat
- dien de soep op met een lepeltje crème fraîche en vers gesneden koriander of lava

1 opmerking: