Pagina's

dinsdag 8 juli 2014

Groen is gras, in ons eigen landje!


Een week vakantie alweer voorbij en we zijn het nog lang niet beu! De eerste vakantiedagen hebben we het heerlijk rustig aan gedaan. Wat uitslapen, beetje werken in en om het huis, af en toe wat sporten, lekker eten en genieten van een (bijna) agendaloos leven. 

Het echte vakantiegevoel was er weer toen we een tripje richting Zuid-Holland maakten. De eerste stop was al na twintig minuutjes toen we van de lunch genoten met uitzicht op de Zeelandbrug. Daarna een korte stop bij de Ikea om daarna geheel volgens planning naar de Makro te rijden voor wat aankopen. Hier kwam de onvermijdelijke wegwijs-fout die ik ieder jaar blijkbaar moet maken tijdens een vakantie.. 

Even om mezelf te verdedigen: ik heb een prima ontwikkeld richtingsgevoel. In tegenstelling tot de bewering dat mannen hierin beter zijn dan vrouwen is dit bij ons tweeën juist omgekeerd. Het enige wat ik deed is een wisselfoutje in mijn hoofd maken. In plaats van Barendrecht typte ik Ridderkerk in op de navigatie, want daar moesten we ook nog heen. En in Ridderkerk is wel een Zeemanstraat maar in deze straat is absoluut geen Makro te bekennen. 

Na twee retourtjes Ridderkerk reden we verder langs de molens van Kinderdijk en was het foutje alweer vergeten. Genieten van het uitzicht, muziekje luisteren, over van alles en nog wat praten en af en toe glimlachend in de spiegel kijken naar dochterlief die al slapend geniet van de autorit.

Week twee van de vakantie gaan we beduidend anders aanpakken, er staat van alles op de planning. En met nog een week voor vertrek moet er nog veel gebeurd worden, huizenruilen is een echte stok achter de deur! Over een week vertrekken we in noordelijke richting naar onze vakantiestek. Dit jaar dichterbij dan alle voorgaande jaren. Dus geen Griekenland of Frankrijk, wij ruilen binnen Nederland. Want stiekem is er nog zoveel te ontdekken in eigen land! 

1 opmerking: