Pagina's

zaterdag 23 augustus 2014

Wie wat bewaart, die maakt wat

Op de rommelzolder, tientallen overhemden in een plastic tas. Op een of andere manier zonde om weg te gooien, aan de andere kant te raar voor woorden om ze zo lang te bewaren. Juist toen ik bijna op het punt kwam om ze weg te gooien was de verjaardag van man in zicht. Ik dacht aan het idee wat een aantal jaar terug al eens in me opkwam en gaf er een draai aan. Vlaggetjes naaien van allerlei stoffige overhemden die hij in de loop der jaren gedragen heeft. Onvoorstelbaar wat een florissante stofjes er in de collectie gezeten hebben. Ideaal voor een verjaardag van een man die viert dat hij een dagje ouder is geworden..  

Aangezien ik nog heel veel stukken overhemd overhield kwam er een deel II. Dit idee vond ik via Pinterest nadat ik zocht op termen als recycle en hergebruik. Een zelfgemaakte cadeauverpakking voor een fles wijn, eventueel nog met een stropdas eromheen. Zoals je ziet naai je er een behoorlijk aantal in enkele minuten, voorlopig kunnen wij flesjes wijn met zelfgemaakte verpakking cadeau doen. De volgend Pinterest ideeën liggen klaar om te proberen: een kussenhoes en een keukenshort van oude overhemden, ben benieuwd. Voorlopig heb ik de smaak van het recyclen te pakken. 
5 opmerkingen:

  1. Heel leuk gedaan! En komen de stroppen ook van hem? Die zijn nog erger dan de overhemden, haha :) Ach, nu stop ik met plagen hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel allemaal! De stropdassen zijn gelukkig niet van hem, dat zou wel heel ernstig zijn :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk gedaan zus;-)

    BeantwoordenVerwijderen