Pagina's

dinsdag 26 april 2016

Tropisch!


Wat een leuk uitje hebben wij vanochtend gehad! Een 70+ tante, een 2+ peuter en een 30- mama in de tropische tuin van het Omnium in Goes. En we vonden het allemaal even leuk! Tot pinksteren zijn er heel veel verschillende soorten orchideeën te bewonderen naast de grote hoeveelheid andere bloemen en planten. Voor kinderen zijn vooral de af te leggen route en de verschillende dieren erg leuk. Als mama genoot ik van de omgeving en van het Grote Genieten zoals alleen kinderen dat kunnen. 

Door het Nederlandse weertje waren we niet helemaal ingesteld op de tropische temperaturen in de kas. Een tip voor de volgende bezoeker om hieraan te denken, vooral actieve kindjes hebben hier last van. Overal zijn sluiproutes te vinden in het bos maar dit zijn voornamelijk trapjes van boomstammen e.d. Een behoorlijke klim voor zulke kleine beentjes, met een trui aan stijgt de temperatuur dan nog extra snel. Dus betrad 2+ de touwbrug in gele romper en ging er als een speer vandoor alsof ze haar persoonlijk record ging verbreken (met een tussenpauze om heel hard naar tante te roepen en te zwaaien).

We sluiten af met de zandbak, een blik in het zwembad (volgende uitje op de lijst volgens dochter) en gaan daarna naar huis. In de auto zit een tante die heel veel orchideeën zo mooi vond dat je er bijna een zou 'langen', ofwel jatten in het Zeeuws. Een peuter met knalrode wangen, duim in haar mond en een zacht, moe maar voldaan, knikje op de vraag of ze het leuk vond. En mama? Die is helemaal tevreden. 

4 opmerkingen:

 1. Mooi hoor en wat een grote dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk uitje gehad zeg!
  Ik ken die tante zeker? ha ha!
  Met mooie foto's!
  groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was echt leuk! Het was dinsdag hè dus dan is tante er :)

   Verwijderen