Pagina's

donderdag 22 maart 2012

Als een mal(le)


De eerste stukken papier zijn door de Cuttlebug gegaan! Wat een leuk ding is dat toch! Het bovenstaande golf-ovaaltje is echt mijn favoriet. Het past overal bij en door de verschillende maten is het overal voor te gebruiken (van 'onderplaat' tot labeltje). Zoals jullie zien ben ik simpel gestart met een karton te rillen, een ovaaltje te Cuttlebuggen, bedankt erop gestempeld en de hoeken afgrond. Hiervoor heb ik bij kreahoek Ovezande een pons gekocht, deze wilde ik per se hebben. Ik vind de afgeronde hoeken zo sjiek staan, het maakt de kaart gelijk luxe.  
Met de embossing mallen had ik iets meer moeite, het leek mijn nogal eh ouderwets.. Zoals gewoonlijk moest ik dit eerst zien en beleven. Op internet heb ik enkele voorbeelden bekeken en zoiets dergelijks nagemaakt. De linkse kaart heb ik vanmiddag, samen met het bedankkaartje, gelijk weggegeven. De rechtse kaart is meer een probeersel zoals het er nu naar uitziet. Maar als ik een plaatje en een labeltje toevoeg is het een prima kaartje denk ik zo.
  
Zelf vind ik deze embossingmal een typisch voorbeeld van een stoffige techniek nieuw leven inblazen. Dit is toch helemaal fantastisch? Alleen al als je de verpakking ziet van Boofle ben je verliefd. Een paar knopen en nog wat papier door de Cuttlebug en je hebt een kaart om te zoenen!
Het matroosje lag al een tijd te wachten om geplakt te worden. Maar ik vond het te simpel om het plaatje op de kaart te plakken. Gered door het apparaat, ik ben nu helemaal blij met het kereltje op de kaart. Wederom de golf-ovaal gebruikt als mal. Een apart stukje papier gesneden, gestempeld en tot slot twee knoopjes erop. Deze knoopjes zijn verbeterd ten opzichte van de knoopjes op de andere kaart. Zien jullie het verschil?  

Onderstaande kaartjes maakte ik ook na een inspiratieplaatje. Het blauwe eye-love-you kaartje vond ik heel erg op iets lijken toen ik het vasthield. Dus wat deed ik toen? Een olifant maken! Tot slot heb ik de groene kaart nog gemaakt speciaal voor iedereen die dit blog leest. Ik heb al zoveel leuke reacties gehad en dat is wel een (bedank)kaartje waard!


2 opmerkingen:

  1. Hoi! Wat leuk dat je de cuttlebug hebt aangeschaft! Alle begin is moeilijk en het is inderdaad echt een kwestie van heel veel uitproberen! Die knopen embossingsmal is wel heel gaaf daarom! Als je een keer iets wilt lenen geef je maar een gil hoor! Ik heb zowel embossingsfolders als stansen. Heb je dit allemaal in Ovezande gekocht? Veel plezier ermee!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voorlopig heb ik het apparaat te leen.. In het begin denk je echt: waar moet ik beginnen. Gelukkig biedt internet uitkomst zoals gewoonlijk! Ik zal gillen als ik iets wil lenen of advies wil :) De knopenmal heb ik in Ovezande gekocht. De oogjes en het meeste papier is van de Action. Waar koop jij het papier? (o.a. die bruinige vind ik erg mooi).

      Verwijderen