Pagina's

woensdag 15 januari 2014

Zandloperfiguurtje

Gisteren en vandaag druk bezig met 'gezond leven'. Alweer een tijd geleden las ik het boek De Voedselzandloper en inmiddels staat er een reservering bij de bieb voor Broodbruik. Om een lang verhaal kort te maken: geen brood, aardappelen, pasta, rood vlees, melk, fastfood, slechte vetten en zoetigheid. Wel: groente, fruit, peulvruchten, noten, kip, vis, havermout, thee en af en toe een wijntje/pure chocola. Dan ziet je eetpatroon er zo uit:


Veel over te doen geweest de afgelopen tijd, vooral omdat het een onmogelijk verhaal lijkt voor de gemiddelde Nederlander. Toch heb ik mezelf gisteren tot doel gesteld minimaal 1 maaltijd per dag (nagenoeg) 'zandloperproof' te maken. Een uitdaging maar ook leuk om weer allerlei recepten te proberen. Zo maakte ik gisteren en vandaag de volgende dingen (klik op het recept voor een link): 


- ijsbergsalade met komkommer en olie/citroendressing, voor man ging er tonijn op en voor mezelf brandnetelkaas  
- brocollisoep, voor man met gerookte zalm en voor mij met kipfilet (zonder de rijst maar wel met 'foute' bouillonblokjes)
- kokosmakronen waar de suiker is vervangen door agavesiroop 
- havermout-muffins met banaan, appel & noten -> echte aanrader! Al zou ik de appel niet fijnmalen maar in stukjes toevoegen, heerlijk.

Maar als jullie me nu willen excuseren, ik ga boterhammen eten. Mijn buik volladen met slechte tarwe, suikers, smaakstoffen en andere 'rommel'. Het eetpatroon radicaal omgooien vind ik iets te serieus, misschien omdat ik sommige dingen o-zo lekker vind.. Bovendien ligt er nog genoeg in diepvries en voorraadkast. Hopelijk geeft het brood me voldoende energie om me te storten op een degelijke groente-omelet voor in de broodtrommel van manlief.

2 opmerkingen:

  1. Goed bezig! Kwam mijn receptje dan nog wel op tijd? En die muffins ga ik dit weekend proberen, lijkt me heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We hadden het toen net op :) Maar die nootjes ga ik zeker nog een keer proberen! En die muffins, hou op, er zit er nog 1tje in de trommel..

      Verwijderen