Pagina's

maandag 8 februari 2016

Hé gast!

De eerste is vaak de beste keus zeggen ze vaak toch? Als je een bril gaat passen in de winkel en je pakt als favoriet toch weer naar de eerste die je op had. Of als je moet kiezen tussen drie multiple choice vragen uit een test en je eerste ingeving is dat het antwoord B is. Zo ging het hier ook een beetje met de voorbeeldkaart voor de challenge bij DCL. In totaal heb ik vijf kaartjes gemaakt waarvan ik uiteindelijk het eerst gemaakte kaartje ingestuurde als voorbeeld.

Zelf ben ik het meest tevreden met de bruine kaart, vandaar dat dit mijn 'officiële' voorbeeld is. Het duizelt een beetje als je er naar kijkt alsof je ietwat aangeschoten bent of je lijf een beetje suiker nodig heeft. Wat ik ook fijn vind is dat ik een compleet lyrische redevoering kan houden over de pijlvormige paperclip van de Hema, te schattig toch? De twee totaal verschillende kleuren blauw, die in de verste verten geen familie van elkaar zijn vond ik wel overdreven dwars en dus goed bij de tekst passen. 


Achteraf vind ik het leuk om te zien hoe zoiets tot stand kwam. Het uitgangspunt waren duidelijk de teksten. Qua papier blijft het meestal echt bij de eerste ingevingen, zelden verandert het. Het verschil zit vaak in de kleine details die ik wijzig, zoals de schelpjes die ik niet gebruikte op de bruine kaart en de sterren die ik oversloeg op de veelkleurige kaart. Het papier komt uit acht verschillende 'bronnen'. Papier uit het Flow Book, van Echo Park Bundle of Joy, ook van Marianne Design, uit een oude agenda en zelfs uit de bouwmarkt (roze verfstaal). 


Op het blog van DCL staat de schets met de uitleg en de andere voorbeeldkaarten. Deze week probeer ik de andere kaarten jullie nog te laten zien die ik gemaakt heb aan de hand van deze schets. Ik ben benieuwd welke uitwerkingen er allemaal komen! 

7 opmerkingen:

 1. Haha, ik herken me helemaal in je verhaal van bij je eerste keuze te blijven. Dat overkomt me vrij vaak: van communiekleren tot brillen en boekentassen..., been there! Ik vind de kaart die je hebt uitgekozen ook prachtig. Maar jouw tweede kaartje is ook heel erg leuk, hoor. Ik hou wel van die felle kleurtjes. En ik wil niet vervelend doen, maar ik tel maar 2 kaartjes en je had er 5 gemaakt. Krijgen we die in een andere blogpost te zien of zijn ze het publiceren echt niet waard ? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, wie niet! Of zouden er ook mensen zijn die gelijk het eerste en beste nemen wat ze zien? :) De andere kaartjes zijn ook wel blogwaardig hoor maar die vond ik er niet zo bij passen dus hopelijk ander keertje!

   Verwijderen
  2. Ik denk niet dat er zo'n mensen bestaan, al zou het mij/ons veel tijd besparen ;-)

   Verwijderen
 2. Bedankt nicht,ik mocht de eerste kaart ontvangen...
  mijn zoontje vond die pijl zo mooi!
  groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan :) Je zoontje heeft een goeie smaak, die paperclips zijn zo leuk :D

   Verwijderen