Pagina's

donderdag 18 februari 2016

The sky is the limit


De eerste kaart met de gewonnen stempelset van de challenge bij DCL. Fijn spul om mee te werken de stempels van SU, het biedt perspectieven voor mijn verlanglijstje (ik begrijp steeds beter waarom het ver-lang-lijstje heet, met nadruk op lang). En het vliegtuigje leent zich volgens mij voor mannenkaarten, geboortekaartjes, kaarten voor beterschap of huwelijk, noem maar op. 

Het kaartje is voor Teun, het nieuwste mini-gezinslid van vrienden. Ik wilde het een beetje in de stijl maken van het geboortekaartje (zal nog even een foto erbij zetten) met de wolkenlucht, zee en vouw-bootje. Mijn vriendinnetje van Journaal Rozendaal maakte een superleuk geïnspireerd kaartje voor de kleine. En alhoewel ik ook een idee in mijn hoofd had met het bootje werd het heel anders toen er andere elementen op mijn bureau lagen. 

Voor de maandelijkse challenge bij Cards & Scrap is het thema deze maand: watercoloring. En dit heb ik nog nooit toegepast op een kaartje. Dus de tabletjes waterverf die Noa uit mijn spullen gevist had die heb ik weer terug veroverd, een bloemenspuit met wat water mee en aan de slag. Ik vond het leuk om eens iets anders te proberen dan de spetters en vegen waar nu zoveel gebruik van gemaakt wordt. Dit zijn ook spetters maar dan in omgekeerde volgorde. Met een mesje heb ik stukjes waterverf op de kaart geschraapt en met de plantenspuit natgemaakt. Door al die verschillende stukjes ontstaan er overal vlekjes die verschillen in grootte en diepte qua kleur. Het papier van de kaart is van zichzelf al een beetje 'gevlekt', wel zo handig. 

Over de kleuren heb ik lang getwijfeld, er lagen ook nog andere 'spetters' klaar. De cijfer-stempels gaven de doorslag omdat deze, met het vliegtuigje, gewoon het mooist zichtbaar zijn in zwart. Deze stempels lijken dus veel op de letters op het originele geboortekaartjes, vandaar dat dit er per se op moest. En om maar even duidelijk te maken voor wie het kaartje is zijn de letters gestanst uit zwart hobbyrubber. Het is een enkele kaart, net zoals het geboortekaartje zelf. Ik ben heel benieuwd wat de ontvangers en jullie van het blauw/zwarte geboortekaartje vinden, ik moest even wennen tijdens het maken maar ben er echt blij mee. 

2 opmerkingen:

  1. Hij is zeker leuk geworden! En je hebt een (voor mij) hele nieuwe techniek gebruikt, leuk! Met distress inkt kan je trouwens ook waterverven. Deze inkt reageert namelijk op water. En wat lief dat je me noemt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig watercolor kaartje!
    Leuk dat je meedoet met Cards & Scrap.
    Groetjes Ellen

    BeantwoordenVerwijderen