Pagina's

zaterdag 11 juni 2016

Kinders


Het zijn allemaal fases. Denk je net dat je weet hoe je moet reageren op baby-huilt-om-aandacht-in-bed-maar-moet-slapen. Of weet je nu zeker wat de handleiding peuterpubertijd 3.0 in het hoofdstuk dreinen en zeuren adviseert. Juist dan gaat het roer weer om. Nieuwe handleidingen zoeken voor de juiste fase. Maar oh, wat blijft het toch leuk twee van die figuren in huis. 

De wereld van groot kind wordt steeds groter, mede door een enorme fantasie. Op de foto's is te zien hoe ze de kast van papa in de schuur onderwerpt aan een grondige inspectie. Als ze eenmaal buiten is begint ook de grote zoektocht naar allerlei insecten, slakken en huisdieren. Als zusje in huis is wordt het voornamelijk plagen, uittesten en afpakken. Om moe van te worden maar het levert ook hilarische momenten op. De onscherpe foto laat zien hoe ze hun beiden voorziet van een teil op het hoofd als alternatieve hoed of helm. Af en toe is het heel hard tot tien tellen om niet boos te worden en vaak is het ook heel langzaam tot tien tellen om niet te lachen. 

Baby denk vooral out of the box. Met andere woorden: de box is even leuk maar daarna wil ze veel vloeroppervlak om te kruipen. Extra tempo wordt er gemaakt voor openstaande deuren, de stofzuigerslang en alles wat in de mond te steken valt, met voorliefde voor draadjes of haren. Een andere fascinatie is eten, alles wil ze proberen, het liefst met gulzig grote happen. Dag Rapley methode, hallo voedingsspeen. Afgelopen week een rijstwafel in kleine stukjes aangeboden, goed voor de motoriek. Daarna mocht ze zelf de vloer stofzuigen. Nee dus. Ze mocht op de foto bij de gemaakte rommel en mama pakte voor de derde keer die dag de stofzuiger. En baby d'r neus maar optrekken en een grote grimas trekken, lachen mama. 

1 opmerking:

 1. De wereld is er om te ontdekken.
  Wij kijken toe, begeleiden en grijpen in waar nodig.
  Het is een wonder die kleine ontdekkingsreizigers!
  Geniet er maar van!! Want ze worden veel te snel groot!!
  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen