Pagina's

dinsdag 7 juni 2016

Zomer weer - weer zomer


Heerlijk weer hè? Het lijkt wel alsof de dagen extra snel gaan als het mooi weer is. Er is ook zoveel energie om van alles te doen. Schoonmaakwoede, kookgekte en opruimkriebels, ik steek het gewoon allemaal op de zon. Veel zin om te koken heb ik niet als het warm is maar bulgur met spinazie is zo klaar en het smaakt lekker (zomers!). Verder bestaat het eten deze week veel uit makkelijk. De diepvriezer in de schuur wil ik graag leeg of leger (hier ook: schoonmaakwoede) dus ontdooide bami met wat gevonden voorwerpen uit de groentela van de koelkast. Als dan mijn mama weer eens besluit om voor een compleet weeshuis te koken zijn we weer een dag verder geholpen met een maaltijd. Wel wil ik deze week de bloemkool-zoete aardappel-curry uit het boek Easy Peasy Family nog maken. Benieuwd of het gerecht deze week op tafel komt of dat ik onder het mom van 'de vriezer moet leeg' toch een greep in de diepvries doe.  

Aangezien de zolder met dit fijne weer verandert in een soort sauna ben ik weinig achter mijn bureau te vinden. Het enige wat ik afgelopen week dus op zolder gedaan heb is de wasmachine opgezocht en twee ochtenden flink opgeruimd. Stukje bij beetje.. Gisteren heel snel nog een kleinigheidje voor een jarige gemaakt. Een Jip en Janneke plaatje overgetrokken op een puzzeltje en met marker ingekleurd. Paar werkbladen uitgeprint zodat de grote jongen nog meer kan 'werken' en een sleutelhanger omdat ik in de kast nog Jip en Janneke kralen tegen kwam. 

Er staan nog genoeg dingen op de planning maar daar zal ik eerst eens een nacht over slapen. Hopelijk zonder heel veel onderbrekingen zoals afgelopen twee nachten.. 

1 opmerking: