Pagina's

donderdag 23 juni 2016

Slabberdewatski

  

Een kraamcadeau kiezen is niet altijd even makkelijk, ook al heb ik het hele circus zelf twee keer meegemaakt van de cadeautjes-krijgen-kant. Koop je kleren of juist speelgoed? Of wordt het toch een leuk prentenboek? Wat ik wel weet is dat je praktische dingen bijna nooit genoeg hebt of krijgt. Hydrofiel washandjes, rompertjes, sokken, slabben en babyzeep. Vaak heb ik wel wat nieuw in de kast liggen voor het geval dat, vooral een paar sokjes of een slab kunnen makkelijk met de post mee als aardigheidje. 

Inmiddels is er iemand in huis met een groeiende interesse in baby's en cadeautjes. Dus een cadeautje voor een baby maken is het helemaal. Natuurlijk werd er op de slabben een handtekening en stippen gezet, een zelfgeschreven kaart erbij met allerlei slangen en hanenpoten, papiertje eromheen en we konden lieve baby Sem gaan bewonderen. De tweede slab is voor baby Teun, het broertje van een vriendje, dus die wordt dan natuurlijk niet overgeslagen als cadeautjes voor baby's in de maak zijn. 

Textielstiften zijn ideaal, bruikbaar voor een kind wat kan 'kleuren' tot oudere kinderen of zelfs volwassenen. Bovendien ziet het eindresultaat er meestal heel creatief en persoonlijk uit terwijl het zo weinig voorstelt. Bij veel zelfgemaakte kleinigheidjes is dit zo, het gebaar is het wat telt toch? Met enig voorstellingsvermogen is het verstandig om het kind een schort voor te doen, de slab vast te maken met tape aan tafelzeil of placemat en het kind vast te maken aan de kinderstoel. Hierdoor heb je maximaal vijf minuten je handen vrij voor iets anders en blijft toch alles schoon. Verder gaat de stift vrij makkelijk van de handen, textielverf uit potjes gaat helemaal makkelijk eraf, maar hierover later meer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten