Pagina's

woensdag 6 maart 2013

Geen titel

Dag dag
Een off day op je day off. Hebben jullie dat ook wel eens? Gisteren was een typische off day, het wilde gewoon echt even niet lukken. Waarom begreep ik ook niet echt want het was een prachtige dag! Misschien wilde ik stiekem gewoon genieten van de zon, de vrolijke mensen en de boel even laten zoals het was. 

De huishoudelijke dingen heb ik zo snel mogelijk achter me gelaten. Alleen dwong de zon me wel mijn ramen te wassen. Ik stel me zo voor dat er een vogel was die in onze achtertuin vloog, een lekker hapje in de straat zag en dacht door onze kamer heen te vliegen. Dat zou gelukt zijn als we geen glas in de ramen hadden. Na de botsing met het raam is de vogel de volgende dag terug gekomen om wraak te nemen. Zodoende had ons achterraam vogelprint en het voorraam was versierd met een hele lange poepstreep. Dus het voor- en achterraam zijn weer schoon voor een volgend slachtoffer.

Na alle dingen die echt moesten heb ik de leasehond geroepen en ben gaan wandelen. Wat een straf om met zulk weer een hond te hebben. Daarnaast was het hondje heel voorbeeldig in tegenstelling tot de dagen waarop ze denkt een waakhond van 1 meter hoog te zijn of een soort kattendetector. Dus het dagje oppas kwam als geroepen tijdens mijn zonnige off day of day off. 

Zeg maar niks
De dag van vandaag heb ik gebruikt om gisteren te compenseren. Deel twee van de keuken is schoon! Vier lades, een dubbele kast en een hoekkast met draaiplateaus kost nog behoorlijk wat tijd en lenigheid. Maar alles staat weer terug waar het hoort in schone kastjes. Ook zijn er weer een paar potentiële ruilwinkel objecten tevoorschijn gekomen. Nu mezelf nog een keer moed inspreken voor de schoonmaak van de vriezer..  


Zojuist de oven uitgezet. De averechtse reactie van ik-ben-moe-maar-daarom-haal-ik-juist-alles-uit-de-kast speelt op vanavond. Ik wist heel stellig dat ik nog iets zou gaan bakken. Omdat een poosje geleden ons echtelijke gesprek over sporten en eiwitten ging bedacht ik: merengue of schuimpjes (geklopt en gebakken eiwit en suiker). Aangezien ik weet hoe ze met suiker proeven, veel te zoet, dacht ik het met een snufje suiker af te kunnen. De schuimpjes proeven nu dus naar gebakken ei-schuim, logisch. Niet vies en ook geen delicatesse. Geen spijt van deze actie want alleen al het laten smelten van zo een apparaat in je mond is een grap op zich. Wie weet kan ik ze deze week nog gebruiken voor iets. De eidooiers zijn in ieder geval een goeie smoes voor het uitproberen van crème brûlée. Au revoir goede voornemens.   

 
Als jullie me nu willen excuseren ga ik nog stofzuigen en de was doen. De wasmachine staat aan en de stofzuiger staat pontificaal in de woonkamer, ik kom er niet meer onderuit. Omdat de dag van morgen is gevuld met totaal andere plannen neem ik nog even een suikervrije schuim ga er tegenaan. Met des te meer voldoening en dankbaarheid lig ik straks uitgeput in mijn bed.

1 opmerking:

  1. hallo,Gefeliciteerd is een hele toer alle kastjes.maar nou de spreuk Mijn keuken is mijn trots.groet

    BeantwoordenVerwijderen