Pagina's

maandag 11 maart 2013

Zomergedachten..

Met dit weer is het fijn om te denken aan de zomer die er weer aan gaat komen. Konden we vorige week al even genieten van zonnig weer, nu is het erg guur weer. Heel voorzichtig zijn we aan het kijken voor onze zomerbestemming. Automatisch ga je vergelijken met de vorige vakantie.. 


Het zou heerlijk zijn om weer terug te kunnen naar Griekenland. Met de mooiste stranden van Europa, zoals hierboven Myrthos beach. Wat was het heerlijk en ongelofelijk om in dat water te zwemmen. Onder je het meest felle blauw wat je kan indenken, in de verte de horizon die van lichtroze naar vlekkeloos blauw gaat. Het enige wat je voelt zijn de golven en de felle zon op je gezicht, het enige wat je hoort zijn de kiezels op de bodem van de zee die door de golven over elkaar rollen. Om daarna met je zilte lijf in de schaduw een gevuld broodje te eten en een mooi boek te lezen.    Het land waarin de verkoper zijn honing nauwkeurig onderzoekt. Met een grassprietje worden alle onzuiverheden in de mond gestopt. Daarna gaat het deksel dicht en kan de honing gekocht worden. Met de honing van misschien wel dezelfde bijen maken de lokale bakkers de meest zoete lekkernijen. Van enorme geurende broden tot druipende baklava, het liefst zou je bij de bakker intrekken om alle recepten te leren kennen. 

In de laatste zonnestralen van de dag herbeleven we alles opnieuw. De tevredenheid van het proeven van de lokale bakkersspecialiteiten. De verbazing over de woest aantrekkelijke natuur met prachtige baaien maar ook dorre landschappen. Al de kleine belevenissen of juist meeslepende momenten hebben deze vakantie tot een grote herinnering gemaakt.    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten