Pagina's

maandag 6 mei 2013

la Ville de Bruxelles

Nieuws vanuit Brussel, waar 'ons huis' deze week staat. Of nou ja nieuws, zoveel is er de afgelopen dagen niet gebeurd, tot nu toe hebben we heerlijk vakantie gevierd. In sommige gevallen wil het lijf van man de vakantie gebruiken om volledig te ontspannen en 'uit te zieken'. Zo ook nu, man blaft af en toe wat rond. Daarom is het wel fijn dat we een weekje eruit zijn in plaats van een paar dagen of een weekend. 


Zaterdagmiddag zijn we aangekomen in het huis in Schaarbeek. Het huis is een tof pand met allerlei mooie details. Het is grappig dat we even moeten omschakelen naar het stadse leven. Buren aan alle kanten, een 'tuin' van 2 vierkante meter, het café wat van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat open is (rustig café wat dienstdoet als soort praathuis voor jong tot oud) en de vliegtuigen vanaf Zaventem die erg laag overvliegen. 

We zijn al op diverse manieren in aanraking gekomen met de handhavers van de wet: we hoorden de stoere sirenes die ze hier gebruiken, de politie kwam te paard door de straat en we vonden een boete achter de ruitenwisser van de auto.. 

Wat in Brussel ook opvalt is dat een fietser bijna gelijk staat aan een kamikazepiloot, totaal niet gewend aan fietsend verkeer. En aangezien wij toch zo eigenwijs waren onze fietsen mee te nemen.. Wat zijn we dan in Nederland verwend met al die fietspaden overal.  Op het lijstje van bezochte bezienswaardigheden staat tot nu toe alleen de markt in de straat, de Notre Dame van Brussel (de Onze-Lieve-Vrouwenkerk van Laken) met bijbehorende Koninklijke Crypte en we bekeken we vluchtig of vanuit de verte een heleboel 'kleine' bezienswaardigheden: de Neptunusfontein, Paviljoen Horta, de Koninklijke Serren, het monument voor Leopold I, de Japanse toren en het Chinees Paviljoen.

Als laatste bezochten we op het einde van de middag Parc du Cinquantenaire (ofwel het Jubelpark). Heerlijk weer, iedereen was vrolijk en genoot dankbaar van het weer. In dit park zijn drie musea te vinden: Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis, Autoworld en het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis. Wij waren heel even in Autoworld om onze Brussel Card te kopen. Het kost wat centen maar dan kunnen we drie dagen lang gebruik maken van het openbaar vervoer en heel wat musea. Dus de komende dagen wordt het niet langer relaxen, niet langer fietsen en niet langer alles alleen aan de buitenkant bewonderen. Vanaf morgen gaan wij Brussel ontdekken met tram, metro of bus. Van plassend mannetje tot het Magritte Museum, we willen het allemaal zien. 


1 opmerking:

  1. Heel erg mooi heb je gelijk een beetje beeld bij de plaatjes.nou zal wel lukken gezelligheid nog daar.

    BeantwoordenVerwijderen