Pagina's

zaterdag 15 juni 2013

Een houtje om op te zitten


Vanaf ons mini-schuurtje is het dak doorgetrokken tot het schuurtje van de buurvrouw. Vandaar dat we het altijd hebben over 'onder het afdakje'. In de zomer een ideale plek om in de schaduw te zitten. Maar de enige mogelijkheden om te zitten was op de schommel (die er deze zomer nog niet gehangen heeft) of door een stoel van het terras erheen te slepen. Niet ideaal en bovendien nodigt zo een dergelijk hoekje uit tot rommelhoek. Vandaar dat we afgelopen jaar het plan hadden om hier een zithoek te maken.

En af is de bank! Precies twee weken geleden is man om een grote kar met hout geweest. Een groot deel van het pad lag, en ligt nog steeds, vol met lange planken. Dezelfde dag is hij begonnen aan het geraamte voor de bank. Tijdens het mooie weer er vaak en veel aan gewerkt. Vandaag de laatste aanpassingen gedaan zodat alles goed in elkaar steekt. 

Nu twee weken later is de bank helemaal af. Het deel waar de manden op staan staat los van de grote bank. Op deze manier is het 'makkelijker' te verplaatsen en kan de bank ook ergens anders gezet worden (de zijkanten zijn ook helemaal dicht gemaakt). De achterste twee planken van het zitgedeelte kun je eruit halen zodat je in de ruimte eronder spullen kan opbergen.

Ben ontzettend blij met een handige klusser als man en ben trots op hem dat hij dit gemaakt heeft. Nu aan mij de schone taak om voor kussens te zorgen. Een goed excuus om op de markt uit te kijken naar leuke stoffen en op internet te zoeken naar allerlei mogelijkheden.

Het volgende plan is alweer gemaakt. Het kleine beetje muur van de schuur waar je vanuit het huis tegenaan kijkt wordt ook bedekt met hout. Het gedeelte tussen de deur (wat straks een raam wordt) en de schutting komt een extra opbergruimte waar we de tuinrommel in kwijt kunnen. Zo zijn er altijd wel zaken waaraan gewerkt kan worden. Maar als het mooi weer is kunnen wij in ieder geval zitten op onze nieuwe, houten loungebank.

2 opmerkingen:

  1. Dat moet een heerlijk plekje zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat grappig gemaakt zo. Heerlijk kussens erop en lekker genieten van de omgeving!

    BeantwoordenVerwijderen