Pagina's

dinsdag 11 juni 2013

Geluk zit in een klein stickertje

 

Wederom niet veel wederwaardigheden te delen. Afgelopen dagen niet veel spectaculairs beleefd en zelfs twee flinke energieloze dagen gehad, dus vrijdag en maandag helemaal niks speciaals meegemaakt. Vanochtend heb ik het goed gemaakt door eerst een uur de trouwe huisvrouw uit te hangen en daarna de stad ingegaan. De buik begint nu eindelijk te groeien, heel veel kleding zit absoluut niet meer lekker of staat vrij apart. 

Bij de bibliotheek eerst op zoek geweest in de naai-tijdschriften voor leuke patronen voor positiekleding. Dit omdat ik vorige week een superleuk stofje heb gekocht in allerlei kleuren. Volgens de mevrouw was het geen twee meter meer en mocht ik het hebben voor drie euro. Maar met een beetje passen en meten kan er prima een jurkje uit. Nog goeie tips waar leuke patronen te krijgen zijn? 

In de winkels had ik meer geluk. Bij de h&m ging ik op zoek naar een tshirt of vestje. En plotseling staarden een heleboel rode stickers me aan, SALE! Ideaal. Dus na het passen stond ik bij de kassa met twee jurkjes, een tuniek en twee t-shirten (alles met zo'n mooie sticker). Wel dom detail dat ik weer eens vergeten was om aan eten te denken. Inmiddels was ik 3,5 uur van mijn ontbijt vandaan en begon mijn lijf te protesteren. Op zulke momenten is een markt met bakkerij heel erg ongezond maar wel heel lekker!. Natuurlijk gecompenseerd met heel veel verse groente en fruit bij een ander kraam. 

Het ijsje is van de volgende winkeltocht. Man had al eerder geklaagd over zijn kleding, duidelijk toe aan nieuwe spullen. Dus aangezien hij vroeg thuis was opperde ik om na wat thuiswerken om nieuwe kleding te gaan. Met een beetje eigenbelang om zo een tweede klaagzang te voorkomen. En de wonderen zijn de wereld nog niet uit, ook man slaagde meer dan prima! Om zoiets te vieren en om te doen alsof we de zon door de bewolking heen zagen trakteerden we onszelf op ijs. Het mannetje is van het peperkoekenijs, heerlijk gekruid met onder andere gember. Mmm.. 

Vanavond toch een beetje kwaad omdat na de futloze dag van gisteren er ook vandaag weer vrij weinig in/om het huis gedaan was. Dus het spek-kaas-broodje en het peperkoek-chocolade-ijsje eraf geworsteld in de tuin. Op de foto is het niet heel duidelijk te zien maar de lupines in de tuin zijn helemaal mooi!

1 opmerking: