Pagina's

zaterdag 17 augustus 2013

Andere koek


Bananenbrood
  • 250 g tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 100 g boter, op kamertemperatuur
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 300 g banaan, gepeld en fijngeprakt
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed of beboter de bakvorm
2. Zeef in een grote kom de bloem met de bakpoeder, kaneel en een mespunt zout. 
3. Meng de boter, basterd- en vanillesuiker (in keukenmachine of met mixer) tot een bijna glad mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren en de crème fraîche toe. 
4. Schep door het bloemmengsel. Schep ook de banaan erdoor. 
5. Verdeel de mix over de cakevorm en bak in circa 1 uur goudbruin en gaar

 

Frambozenbrownies
  • 250 g boter
  • 250 g pure chocolade, in stukjes
  • 1 vanillestokje of een el vanille-essence 
  • 6 eieren
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 bakjes frambozen (a 125 g)
  • 100 g witte chocolade, in stukjes
1. Verwarm de oven voor op 170 ºC. 
2. Smelt au-bain-marie de boter en de pure chocolade
3. Doe het merg van het vanillestokje of de vanille-essence in een grote kom met de eieren. Klop in 3 minuten luchtig met een mixer en voeg in delen de suiker toe. Schep de gesmolten chocolade om en schenk al roerend bij het eimengsel. Zeef het meel erboven en schep er luchtig door. Meng 1 bakje frambozen en de helft van de witte chocolade voorzichtig door het beslag. Doe in de ovenschaal. 
4. Verdeel de rest van de frambozen en de rest van de witte chocolade erover en bak circa 30 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 2 uur afkoelen.

(beide recepten zijn van ah.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen