Pagina's

dinsdag 13 augustus 2013

Meer meer


Het huizenruilhuis bevind zich in de buurt van een van Frankrijks grootste natuurlijke meren: Lac du Grand Lieu. Al diverse keren waren we er langs gereden of hadden we slechts stukjes gezien. Vandaag zijn we helemaal rond het meer gereden en hebben we diverse (foto)stops gemaakt. In het dorpje Passay is een klein museumpje te vinden Maison du pecheur ofwel Huis van de vissers. We zagen er gekke beestjes die ons aanstaarden vanuit hun beetje zielige glazen huizen. Ook voerden we gezellig karpers van allerlei formaat die daar in de vijver zwommen. Als afsluiter beklommen we de uitkijktoren waardoor we zagen hoe groot het meer eigenlijk is. Niet normaal als je bedenkt dat het allemaal beschermd natuurgebied is waar enorme hoeveelheden (getoonde) waterdieren, planten en vogels leven. 

Ter compensatie van zoveel natuurgeweld toonden we onze beste kant, we reden rechtstreeks door naar de McDonalds. Vraag me niet waarom maar ik had opeens ongelofelijk de behoefte aan friet! Dit terwijl we vanmiddag een uitgebreide lunch aten met groentesoep en door man gebakken pannenkoeken waardoor we vanavond een makkelijke 'broodmaaltijd' op het menu hadden staan..



Op het einde van de reis hebben we een laatste korte stop gemaakt. Naast alle prachtige uitzichten die we vandaag gezien hebben was dit het mooiste. Een zonnetje dat al richting het westen gaat, een ijsvogel die overvliegt en een bever die even het riviertje oversteekt. En dat op een paar honderd meter van de doorgaande weg af!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten