Pagina's

vrijdag 16 augustus 2013

Oost - west


Na een rustige (Maria-hemelvaart) maar pittige (weinig geslapen) reis zijn we sinds gisteren weer in Nederland. Vanochtend konden we weer in ons eigen huis en dat was toch wel heel fijn! Net zoals bij terugkomst van de vorige ruil was het huis prima achtergelaten. Uitpakken van tassen was binnen korte tijd ook klaar. Het voordeel van een wasmachine op de vakantiebestemming, ideaal om na een vakantie maar met een klein was-tasje thuis te komen.

Het fijne van thuiskomen zijn toch wel de 'normale' zaken. De post bekijken en tussen alle reclamefolders wat tijdschriften, een kaart, het Ikea boek en een paar kadootjes vinden. Of fijn op de eigen eetkamerstoelen zitten en een kleurplaatje kleuren, gewoon omdat het kan. Man traint ondertussen zijn spieren door zijn kado´s op te halen. Twee auto-ladingen zijn uitgestald en een deel ligt te chillen op de loungebank.


Het avondeten klaarmaken in een vertrouwde keuken is ook wel prettig. Bovendien is het een maaltijd van verse bieten en aardappelen rechtstreeks uit papa's tuin, smakelijk kostje zo die 'krôten mi spek'. Na dit versterkertje haalt man zijn racefiets tevoorschijn voor een poetsbeurt en besluit ik dan alvast maar de vloer van de babykamer eruit te slopen.

Lekker dagje zo weer ´thuis best´, nu dit na-vakantie-gevoel vasthouden met nog een lang vakantieweekend in het vooruitzicht. Alhoewel, vakantie? Morgen weer druk aan de slag met allerlei dingen die hier te doen zijn! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten