deeg
150 gr (patent)bloem
75 gr koude
boter
1 – 2 el
(riet)suiker
1 ei
snufje zout
vulling
1 – 2 apels in stukjes
1 ei
100 ml
slagroom
zakje
vanille-suiker
*Doe de bloem, boter, ei, suiker en snufje zout bij elkaar. Meng en kneed door elkaar tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in plastic en leg ongeveer een uur in de koelkast.
*Doe de bloem, boter, ei, suiker en snufje zout bij elkaar. Meng en kneed door elkaar tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in plastic en leg ongeveer een uur in de koelkast.
*Zet het ovenrooster
op het werkblad en verwarm de oven voor op 200° C.
*Rol het
deeg uit met een deegroller tot ongeveer 3mm dik. Steek er 6 taartbodempjes uit
en bekleed de vorm met het deeg.
*Schil de
appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in stukjes.
*Verdeel de
stukjes appel over het deeg en zet de taartjes 15 minuten in de oven.
*Mix de
slagroom met het ei en de suiker.
*Haal de
tartelettes uit de oven en overgiet ze met dit mengsel. Zet ze terug in de oven
en laat ze nog een kwartier bakken.
*Haal de
taartjes uit de oven maar laat ze 5 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm
haalt.
*Je kunt de
taartjes bestrooien met wat poedersuiker of serveren met een toefje slagroom. Voor
wat meer pit kun je kruiden zoals kaneel of kardemom toevoegen.
Hopelijk bewaar je er nog een paar voor morgen....
BeantwoordenVerwijderenEen heel ernstig antwoord: ze zijn al op.. Maar geen paniek, voor jou maak ik ze over een poosje :)
VerwijderenHoi zien er verrukkelijk uit ga zeker ook proberen.
BeantwoordenVerwijderen