Pagina's

zaterdag 15 februari 2014

Bite van de dag


Dit flapje ziet er niet echt heel erg appetijtelijk uit maar was het gelukkig wel. Dit was het 5e 'nieuwe' recept wat ik probeerde deze week. De reden waarom ik zoveel nieuwe dingen aan het proberen ben is: Tupperware. Jullie konden afgelopen week al lezen dat ik op een gastenavond was geweest, sindsdien ben ik begonnen bij Tupperware. De drie belangrijkste redenen hiervoor: ik wil blijven werken op het asielzoekerscentrum voor stichting de Vrolijkheid, voor Noa zorgen en gewoon simpelweg geld verdienen. Bovendien vind ik koken & bakken meer dan leuk dus is het helemaal 10 vliegen in een klap. Hier op het blog verandert hopelijk niet zoveel, misschien zullen er iets meer recepten voorbij komen die ik de moeite waard vind. Ik zal de 'reclame' weglaten, voor degene die met Tupperware willen werken kun je wel raden welke producten ik gebruik. Dus bij deze is er hier al een recept. De foto ziet er misschien niet echt uitnodigend uit maar denk eraan: soms smaken dingen lekkerder dan ze eruitzien. Anders aten we nooit kiwi's, mosselen of walnoten.

Fruitnotenflapjes
bladerdeeg

gedroogde vruchten (abrikoos, appel, rozijnen)
ongezouten noten (hazelnoot, amandel, walnoot)
honing

De oven voorverarmen op 200° C, het bakblik eruit halen en bekleden met bakpapier of siliconenmat. Maal en snij de vruchten en noten fijn. In de flapjes van de Quick Bite gaat 1,5 eetlepel vulling (een volle 25ml maatschepje). Daarna wat honing erover en het flapje dichtklappen. Bestrijken met wat eigeel en 20 - 25 minuutjes in de oven (ik deed eerst 20 min. op normale stand, daarna nog 5 min. op hetelucht). Leuk is om de bovenkant op te leuken / lekkeren met wat (geschaafde) amandelen. Behalve het bladerdeeg een gezond hapje...

1 opmerking:

  1. Leuk!
    Sukses met je Tupperware demostratice!
    groetjes je nicht

    BeantwoordenVerwijderen