Pagina's

dinsdag 4 februari 2014

Mirtestruik


Na een gezellige Tupperware gastenavond gisteravond (hierover later meer), ook vanavond weer een gezellige avondje gehad. Het was de eerste dinsdag van de maand, tijd voor de 'nieuwe' vrouwenvereniging! Vanavond hadden we een vrije avond zodat iedereen weer bij kon kletsen en wat handwerken. Bijna allemaal had een eigen projectje mee, zo zie je nog eens wat voorbij komen! Zoals deze haaksteek, mooi hè? De foto is iets minder maar dat komt omdat ik het zo druk had met thee drinken, zelfgemaakte appeltaart eten en vooral heel veel kletsen met iedereen. 

De vereniging heeft sinds vanavond ook een naam gekregen. Uiteindelijk is het Hadassa geworden. Voor iedereen die niet bekend is met de Bijbel het volgende. Hadassa, een Hebreeuwse, was zoals velen in ballingschap van het Perzische rijk. In het nieuwe land werd ze door de koning verkozen als nieuwe koningin en kreeg de Perzische naam Esther. Dus Hadassa is de minder bekende naam van koningin Esther. Hadassa betekent zoveel als mirteboom. En ook daar zou ik weer heel wat kunnen typen maar google werkt ook prima. Ik vind het een mooie struik, het is helemaal geen boom, en een prachtige naam voor al die gezellige avonden. 

1 opmerking:

  1. Wat fijn als je zo af en toe eens bij elkaar kunt komen en fijn met elkaar kunt kletsen en lekker snoepen ;-) ik wens jou/jullie nog heel veel mooie avonden

    BeantwoordenVerwijderen