Pagina's

maandag 17 augustus 2015

Sapperdeflap


Het fijnst aan de zomer vind ik de grote overdaad aan fruit. Hier in huis is altijd wel iets van fruit te vinden, meestal standaard wat bananen, appels en kiwi's. Maar in de zomer is de collectie heel wat groter met druiven, nectarines, meloenen, aardbeien, bessen en sinds kort ook weer bramen. Aangezien man en dochter hun neus optrekken bij bramen verpakte ik ze in bladerdeeg. Het recept is vlot gemaakt en is weer eens wat anders. Hier de samenvoeging van twee recepten waardoor ze als hierboven uit de oven kwamen.  

Bramenflap (6 stuks)
6 vierkante stukken bladerdeeg
klein schaaltje bramen 
grote lepel crème fraîche of blanke roomkaas
schil van ene halve sinaasappel
klein beetje melk
zakje vanillesuiker 
kristalsuiker 

Oven voorverwarmen op 220 graden (hetelucht 210/200). Sinaasappelschil mengen met room en vanillesuiker (eventueel meer suiker naar smaak bij zure bramen). Roommengsel uitsmeren over 6 helften van bladerdeeg. Bramen hierop leggen, zorg ervoor dat de andere helft bladerdeeg eroverheen kan.. Randjes bestrijken met melk en dichtmaken met een vork. Bovenkant van de flap bestrijken met rest van de melk en bestrooien met suiker. Inkepingen maken met een mes (je hoeft nog niks te zien, de inkeping gaat tijdens het bakken openstaan!). In 20 minuten de flappen afbakken in de oven. Afkoelen en opeten zou ik zeggen, enjoy! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen