Pagina's

zaterdag 7 april 2012

Tokkie, toendra, tuin

Voortuin
De tuin wordt verbouwd. Een planning was er al een poosje maar de uitvoering bleef wat achter. Maar met zoveel zon en een lang paasweekend in het vooruitzicht moest het er van komen. De voortuin is op de schop gegaan. Het paadje naar de voordeur gaat nu rechtstreeks naar de stoep i.p.v. met een hoek en er zijn andere tegels ingegaan. Naast het paadje komt een border met planten, het middelste vierkant wordt opgevuld met grind en een bloembak. Er is dus nog wat te doen maar het is stukken beter met hoe het ooit was!   


Achtertuin
Dit was mijn 'tuin' tot nu toe, allerlei potjes en mandjes overal vandaan. Gewoon een gezellig gekleurd boeltje. En daar gaat nu verandering inkomen want er komt een heuse tuin. Dus voorlopig worden het geen zomerbloeiers speuren maar vaste planten. De eerste vaste planten zijn al binnen (de voorste 3 grote potten / mand): een oleander, een magnolia en een hibiscus. Nu maar hopen dat ze het net zo goed doen als het rode bloemetje, deze heeft alles overleefd.

De appel- en perenboom hebben het niet overleefd. Voor de winter hebben we alle takken afgezaagd en deed het dienst als voederplank, inclusief boom-vogelhuis. Twee weken geleden zijn de bomen helemaal verdwenen. Het is wat kaal nu maar de gedachte om weer helemaal kriegel te worden van al die luizen.. Dus gaan we gewoon op zoek naar ander groen.

Kweekkeuken
In de keuken ben ik weer een nieuw zaai-project gestart. Er staan nu een heleboel potjes met van alles en nog wat. De blauwe bloempot linksboven zijn cherrytomaatjes, de witte schaal aardbeien, het witte potje rucola, het groene potje petersele en de ijsbakjes zijn gevuld met petuniazaad uit de bloemen van vorig jaar. In de vensterbank staan nog twee bakjes met petunia en rotsschild onder het plastic te broeien. Ben erg benieuwd wat er als eerste opkomt, hopelijk de wilde rucola, mmm..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten