Pagina's

maandag 30 april 2012

W.Germany 416-26 en 720 / 30

Koninginnedag! Sinds ik manlief ken ben ik verslaafd aan een prachtige gewoonte: de rommelmarkt op Kapelle. Op dit dorp is ieder jaar een enorme rommelmarkt. Daarnaast zijn er wat 'juweeltjes' die per opbod verkocht worden. Bovendien zie je mensen, veel mensen..

Aangezien ons huis al ehm.. aardig verzadigd is wil ik niet teveel binnen slepen. Maar voor vazen en bloempotten maak ik graag een uitzondering, naast de voorlopig blijvende zoektocht naar wit keramiek en uilen. En wat een leuke vaas zie ik daar. Een niet te duiden kleur bruin en een nog minder volgbaar patroon. Een stuk verderop hetzelfde verhaal. Een grote, donkerbruine vaas in een grappige vorm. Uurtje verder en twee euro armer zijn we weer thuis. Volgens man met als enige buit: twee spuuglelijke vazen.


Op de onderkant van de vazen staat een nummer wat ik al eerder ben tegengekomen. W. Germany 416-26. Na een korte zoektocht blijken de vazen, nee echt, van Duitse afkomst. De okerkleurige geglazuurde oorvaas heeft het zogenaamde Inka decor. Gemiddelde waarde op internet 17,50. De bruine vaas is ook uit de fabriek van Scheurig en levert nog een paar euro meer op. Ik vond ze toch al mooi maar dit wetende zorgt ervoor dat ik deze 'spuuglelijke' vazen nog mooier vind.

1 opmerking:

  1. was weer gezellig even je blog te bekijken.
    geniet er van erg leuk

    BeantwoordenVerwijderen