Pagina's

woensdag 5 december 2012

Daa-aag, daa-aag!


Sinterklaas is uit Spanje helemaal naar het azc in Goes gekomen. Met veel bombarie zijn de pieten en collega's de kinderen op wezen halen. Sinterklaas met zijn trouwe piet konden nog even genieten van de rust in de Goederenloods. Daarna kwamen er heel veel kinderen, ouders en andere nieuwsgierigen kijken. Na de pieten-estafette voor de kinderen door de studenten van het Scalda was het tijd voor de kado's. Sinterklaas heeft bijna alle kinderen van 0 - 12 bij zich geroepen en een cadeautje gegeven, 46 kinderen werden blij gemaakt!  

Wat vliegt zo'n middagje voorbij maar de voor- en napret tellen ook mee! Afgelopen zaterdag zijn we de kado's voor de kinderen wezen kopen. We namen de taak om kado's te kopen op ons terwijl het budget van de Coa kwam. Shoppen voor een ander met het geld van een ander, hoe leuk is dat?  

54 kado's voor jongens en meisjes van 0 - 12 jaar. We reden de winkel binnen met een lege kar en eindigden bij de kassa met twee volle karren. In de winkel werden we vol aandacht al bekeken, het personeel was maar wat blij met zulke klanten. Wilt u nog wat inpakpapier? Heeft u genoeg tasjes? Dankuwel, veel plezier! Veel blabla en eurotekens in de ogen. Ook op het parkeerterrein werden we nagestaard. Een mevrouw kon bijna haar ogen niet in haar oogkassen houden. Tja, het is ook niet onze alledaagse bezigheid om even een paar honderd euro speelgoed te kopen. Half elf uit de auto, over enen in de auto. Toen kon het grote inpakken beginnen..

De napret bestaat uit het luisteren naar de verhalen van de kinderen, dagenlang dag-sinterklaasje neuriën en foto's kijken. Helaas kan ik jullie geen foto's laten zien, jullie zullen het moeten doen met dit wazig gemaakte filmpje. Jullie maken zo het einde van het feestje nog mee toen alleen de echte die-hard fans nog over waren om Sint uit te zwaaien. Hopelijk voor al deze kinderen en ouders volgend jaar weer een Sinterklaas maar dan als inwoners van Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten