Pagina's

donderdag 6 december 2012

Guus' stoelendans

Tientallen verschillende nationaliteiten bij elkaar voor een afscheidsfeestje. Het afgelopen jaar hebben we allemaal met plezier gewerkt aan het taalcoachingsproject. Maar met de sluiting van het azc gaat ook dit project stoppen. Dus een dag na het Sinterklaasfeest alweer een feestje in de Goederenloods. En hoe zorg je er nou voor om zoveel verschillende mensen toch allemaal een leuke tijd te bezorgen? Op een ouderwetse Hollandse manier: eten en spelen.

's Middags zijn we al begonnen met de voorbeidingen. We kochten onder andere 14 pakken pannenkoekmix die we helemaal opgebakken hebben. Maar met vier mensen om te helpen en vier pannen op het vuur was dit appeltje-eitje. Daarna de augurkjes op de kaasjes, de zilveruitjes op de worst en de mensen konden komen.

Nadat iedereen was geïnstalleerd en bijgepraat zijn we lekker gaan eten. De pannenkoeken, frietjes en bitterballen waren voor iedereen een prima maaltijd. Er zijn namelijk veel azc mensen die geen (varkens)vlees of andere zaken niet eten dus dan het eten wat veel kinderen voor hun verjaardagsfeestje kiezen. En dat pannenkoeken en bitterballen ook prima samengaan hebben we gemerkt. Op de pannenkoek doe je wat geprakte bitterballen, wat mosterd eroverheen, rollen en eten maar.. Eet smakelijk?

Na het eten hebben we Hollandse spelletjes gedaan. Bingo bijvoorbeeld met prachtige prijzen. Het concept van Bingo, cijfertjes wegstrepen op een kaartje voor een prijs, kennen meer mensen. Dus zo Hollands was dat nou ook weer niet. Daarna kwam, bleek later, de klapper van de avond: stoelendans. Op de muziek van Nederlandse zangers werden 35 stoelen neergezet. Hoe hilarisch kan het zijn om met dertig volwassenen en wat kinderen de stoelendans te doen? Mijn avond kon toen al niet meer stuk, hi-la-risch was het. 

Na twee rondes stoelendans waren we toe aan iets anders. Koffie/thee en een klompenrace. Twee klompen die met een stuk metaal en scharnieren aan elkaar zitten. Je moet dus heel overdreven lopen en goed je knieën optillen. En laat ik nou een race gewonnen hebben van een Afrikaanse meneer. Hij balen, verliezen van een meisje valt ook niet mee natuurlijk. Avond kon nu echt niet meer stuk, de klompen blijkbaar wel..  

Na het feestje nog even wezen 'borrelen' bij de vrouwen op het centrum. Het overschot aan worst en kaas zijn we bij de twee-wekelijkse donderdagavondclub wezen brengen. Hierna uitgenodigd bij een van de dames 'thuis'. Thee, chocola, zeven vrouwen en twee peutertjes in een kamertje van 4x4. Gezelliger en knusser kon de avond niet meer worden dat was zeker.

-zucht- Wat een dag..!   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten